Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Trest pro mladou Palestinku (†18): Chtěla bodnout izraelského vojáka, za to schytala kulku

Autor: venu - 
23. září 2015
07:12

Zahalená teenagerka Hadeel al-Hashlamon (18) se pokusila bodnout izraelského vojáka a to se jí vymstilo. Na fotografiích jsou zachyceny okamžiky těsně předtím, než mladá útočnice schytá kulku, která ji zabije.

Izraelské ozbrojené jednotky zastřelily palestinskou ženu potom, co se jednoho z nich v úterý pokusila bodnout. Na následky vážného zranění později mladá žena v nemocnici zemřela. Po tomto incidentu se mezi muslimy a židy rozhořel boj.

Mrtvá žena byla identifikovaná jako osmnáctiletá studentka Hadeel al-Hashlamon. Poté, co ji voják postřelil, byla odvezena do izraelské nemocnice ve velmi těžkém stavu. Její otec Salah al-Hashlamon později uvedl, že svým zraněním podlehla.

Dříve toho samého dne, tedy v úterý, byl ve vesnici nedaleko Hebronu nalezen mrtvý Palestinec (23). Zemřel údajně kvůli výbušninám, se kterými předtím manipuloval. Podle palestinských ozbrojených sil jsou ale okolnosti jeho smrti nejasné.

Boje začaly v okolí jeruzalémské mešity Al-Aqsa pár dní před oslavami hlavních židovských a muslimských svátků. Chrám je pro židy známý jako Chrámová hora a pro muslimy zase jako Vznešená svatyně. Místo toho, aby lidé chodili do mešity smíření a v klidu, rozpoutávají se boje.

Palestinský prezident dokonce všechny vyzval, aby ukončili násilí. „Je to velmi nebezpečné, nechci už, aby to dále pokračovalo,“ uvedl do médií poté, co se sešel v Paříži s francouzským prezidentem Francoisem Hollandem. 

maryfox ( 22. října 2015 07:53 )

Kdo seje vítr, sklízí bouři. Palestinci sejí zlobu, nenávist a smrt a sklizeň je zasloužená.

maryfox ( 22. října 2015 07:49 )

Je to jediná možná a správná odpověď palestinským teroristům, kteří radši bojují, než pracují.

jiri.k ( 17. října 2015 18:31 )

Je mi líto, ale nevidím žádnou mladou Palestinku. Vidím, že vojáci míří na nějako černou zabalenou můru, o který nemůžou vědět, jestli na sobě nemá metrák bomb.

dr.x.crement ( 15. října 2015 08:07 )

Tož až se díky mama Merkel rozmnoží islám v EU, máme to tady taky. V Jeruzalémě je ,pro výstrahu, vždy plno izraelských vojáků a vojačk,ale když jsem tam byl, tak se akorát fotili s turisty z celého světa. Je zřejmé,že kmeny různého vyznání mají žít odděleně za vysokou zdí.

tochadda ( 24. září 2015 07:40 )

Stačilo by tak málo, přestat s tou chronickou mohamedánskou nenávistí a násilím. Ale to ne, mohamedáni mají násilí ve své svaté knize jako zákon číslo jedna, takže svět bude kdo s koho, buď my, nebo oni,pro oboje tu nebude místo.

Zobrazit celou diskusi