Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Na co se chystá Putin? Rusko uvedlo do plné pohotovosti protiraketovou obranu

Autor: mb - 
8. září 2015
08:15

Ruský prezident Vladimir Putin (62) nečekaně prověřil jednu ze strategických jednotek ruské armády, tzv. vojenské kosmické síly, pod které spadá i protiraketová obrana. Klíčové jednotky uvedl do stavu „plné pohotovosti“, žádný útok ale očekáván nebyl. Putin chtěl pouze prověřit připravenost ruské armády.

„Letecké jednotky a jednotky kosmických sil byly uvedeny do nejvyššího stavu pohotovosti,“ stálo na stránkách ruského ministerstva obrany. I když se prověrka týká primárně centrální části Ruska, pohotovost má i letectvo v jiných částech Ruské federace.

Oblíbené prověrky

Nečekanou prověrku nařídil Vladimir Putin v pondělí a potrvá až do 12. září. Dotkne se 95 tisíc vojáků, více než sedmi tisíc kusů vojenské techniky a 170 letadel.

Neohlášené prověrky připravenosti ruské armády má prezident Putin v oblibě. Podobně velkou prověrku nařídil Putin před rokem také v září. Tehdy zahrnula 165 tisíc vojáků. V tomto roce pak v únoru nařídil prověrku armády v západním a centrálním Rusku, o měsíc později Severní flotily.

Jen cvičení?

Bezpečnostní experti si všimli, že masivní vojenská cvičení a nečekané prověrky jsou čím dál častější jak v ruské armádě, tak i v NATO. V srpnu zahájilo NATO největší cvičení vzdušných sil od konce studené války a před týdnem do Černého moře vplula loď amerického námořnictva USS Donald Cook.

„Přítomnost lodi USS Donald Cook má zlepšit bezpečnost a stabilitu v oblasti,“ stálo v prohlášení námořních sil USA. Britský think-tank European leadership network ale nedávno varoval, že masivní cvičení NATO a Ruska podrývají vzájemnou důvěru a mohou vyústit v přímý konflikt.

alex0800 ( 9. září 2015 10:23 )

Fascinující, že nikomu nevadilo, když USA přiváželi na území Evropy 150tun "diplomatické pošty".. Ve skutečnosti šlo o zbraně pro.. Ale vždyť víme, koho do Evropy ve skutečnosti posílají pod pohádkou o "hodných emigrantech".. Bojovníci IS převlečení za uprchlíky.. Jak jinak má USA válčit proti Evropě? Stačilo stvořit a platit spolu s Izraelem IS a jeho odnože a pak už jen dopravit "diplomatickou poštu" na území Evropy.. Asi není těžké odhadnout, jaké budou dopady ;-)

.drakulina. ( 9. září 2015 09:39 )

Houby USA. I Bulhaři řekli ne!!! Bulharská vláda odmítla požadavek Rusů, aby Moskva mohla využívat bulharský vzdušný prostor pro letouny vezoucí náklad do Sýrie. Sofia se tak rozhodla kvůli vážným obavám ohledně nákladu v těchto letadlech. Nikdo jiný po Arabských emirátech není s dodávkami pozemsky či vzduchem vidět. (nova24)

alex0800 ( 9. září 2015 08:25 )

Putin pouze nechce býti překvapen krvelačným Barákem Obavou a jeho krutým jaderným úderem ;-) Evropští "exPRDti" zřejmě nemají smysl pro humor a proto se nám blíží válka.. Smysl pro humor již nemá ani západní propaganda v podobě mainstream médií včetně ČT, aneb všichni lžou a zveličují "ruskou agresi", OVŠEM O BANKROTU KORPORACE I STÁTU USA MLČÍ JIŽ OD POLOVINY DUBNA, KDY SE ONEN KONEC HEGEMONA ODEHRÁL!! . USA NAMÍSTO SPLÁCENÍ DLUHŮ VYDÁVÁ PENÍZE NA PROPAGANDU A NEJEN TÍMTO TLAČÍ NA ROZPOUTÁNÍ POSLEDNÍ VÁLKY.. ZŘEJMĚ V DOMĚNÍ, ŽE VÁLKA PŘIKREJE BANKROT TVŮRCE TERORISTICKÝCH ORGANIZACÍ VČETNĚ AL-CIADY, IS, ISIL I ISIS.. KROM USA JE JEŠTĚ FINANCUJE IZRAEL.. . . Nevěříte, že Rothschild rozšíří svůj soukromý stát Izrael na Velký Izrael?? Jen sledujte, kterak funguje satanistické ovládání loutek u "moci", za kterými se skrývá 13 světovládných rodin v čele s nesvatou rodinou Rothschildů.. . . Když nejbohatší rod světa věří 300 let v lucifera a očividně jim lidské oběti přináší miliardy ve zlatě i stovky trilionů v zelených papírcích.. Zřejmě na tom něco bude. Dnes již nemálo lidí si uvědomuje, že žijeme v Luciferiánské době a je třeba s tím něco dělat, pokud nechceme na věčnosti trpět ;-) . . Ale vždyť jde jen o varování před těmito lidskými "upíry" staré tisíce let.. Nejsme první generace, která musela zatnout tipec satanistickým potomkům Chazarů.. Ale s brainwashingem propagandy můžeme býti tou poslední generací, která obývala tento Dar jménem Země.. Poslední luciferiánský experiment proběhl na Marsu.. Chcete aby tak dopadla i naše planeta kvůli pár vetřelcům?

.drakulina. ( 9. září 2015 02:54 )

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/380034-zemanuv-pritel-jakunin-je-velvyslanec-nikdo-o-tom-nem el-ani-tuseni.html

zigzag ( 8. září 2015 19:49 )

Frantici poradaj vyhlidkove lety nad Syrii, Banana Putinovi nechce doprat ani jeden let a my se mame ted podivovat proc Putin strasi?! A ten bordel s imigrantama vymyslel kdo uz je snad jasny kazdemu

Zobrazit celou diskusi