Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Takhle ISIS vymývá dětem mozky! Chlapec (13) popsal, jak i malé děti trénují popravy

Autor: lm - 
8. srpna 2015
13:35

Hodiny islámu, cvičení se zbraněmi a tréninky poprav! Tak probíhá každodenní výuka malých chlapců, ze kterých chce ISIS udělat "mláďata chálífátu". Exkluzivní svědectví přinesl třináctiletý jezídský chlapec, kterému se ze spárů fanatiků podařilo utéct.

Islamisté vymývají dětem mozky, aby plnily jejich zvrácené cíle. Džihádisty se snaží udělat i z jezídských chlapců, které zajali. Vše začíná tím, že jim dlouhé hodiny vtloukají do hlavy extrémně násilný výklad islámu a nutí je naučit se Korán a šaríu. Chlapci se pak musí se svými učiteli modlit pětkrát denně.

Mladí chlapci jsou nuceni také trénovat popravy. "Učili nás, jak lidem uříznout hlavu. Rozebírali jsme, jaké tepny na krku je nejlepší přetnout," popsal britskému deníku Daily Mail třináctiletý Taha Jalo Murad, který trénink absolvoval. Poté, co chlapci probrali teorii, učitelé je nutili vykonávat předstírané popravy na spolužácích před celou třídou. "Řekli nám, že každý bezvěrec zaslouží setnout hlavu. Bylo to hrozné. Proč chtějí zabíjet nevinné? Bylo to strašné a děsivé. Byl jsem deprimovaný, protože jsem ty věci dělat nechtěl. Hodně jsem plakal," dodal Taha.

Islámský stát děti posílá na sebevražedné mise

Chlapci se také učili, jak zacházet se zbraněmi. "Byli jsme vystrašení a nechtěli jsme používat zbraně, ale pokud jsme odmítli, tak nás zbili," popsal Taha krutost islamistů. Islamisté děti bili, i když přišly pozdě na modlitby nebo špatně držely zbraň. Chlapci měli pauzy jen na jídlo, které bylo ale většinou zkažené a prolezlé červy.

Taha byl ve škole s asi dvěma stovkami jezídských chlapců. Islamisté přepadli jejich vesnice, muže zastřelili, ženy prodali jako sexuální otrokyně a z dětí chtěli vychovat džihádisty. Chlapcům dokonce říkali: "Když potkáte své rodiče a oni odmítnou konvertovat k islámu, zabijte je!" Některé chlapce v jeho věku islamisté poslali opásané bombami na sebevražednou misi.

Tahovi se podařilo utéct v dubnu poté, co mu islamisté dovolili navštívit jeho strýce. Spolu s dalšími třemi členy rodiny utekl do oblasti kontrolované Pešmergy, kurdskými milicemi, které bojují s Islámským státem.

pekaaaros ( 3. října 2015 13:57 )

1) podniknout masivní pozemní operaci tvořenou NATO, Ruskem, Čínou v Syrii a Iráku, povraždit stoupence IS a ovládnout tamní země 2) zakázat jakýkoliv projev a navádění radikalismu pod trestem mučení a následné smrti. 3) V žádném případě se nesnažit v tak nevyspělé společnosti vytvořit demokratický systém, ale dosadit vhodného tvrdého diktátora, který bude tvrdě potlačovat veškerou radikální obdobu IS. 4) Uspořádat hon na radikály i stoupence IS, popravovat je, mučit je. Zaset v lidech strach z toho chtít podporovat radikály. Jako ve středověku. Jenom tak můžete tohle zlo vymýtit. Nic jinýho se s tím dělat nedá. Tahle civilizace na demokracii nemá.

marlen52 ( 2. října 2015 16:17 )

a tohle si sem pouštíme

Zobrazit celou diskusi