Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

KLDR jako na dlani: Unikátní video z přísně utajované země!

Autor: lm - 
20. července 2015
21:35

Severní Korea, jak ji neznáte! Singapurskému filmaři se podařilo zachytit přísně střeženou zemi s pomocí speciální panoramatické kamery. Na jeho cestu po KLDR se tak můžete podívat doslova ze všech úhlů!

Filmař Aram Pan si připsal unikátní prvenství. Podařilo se mu totiž jako prvnímu natočit svou cestu po KLDR s pomocí panoramatické kamery, která následně divákovi umožňuje sledování jeho cesty v 360 stupňovém pohledu. Na jedinečné video z jeho cesty se můžete podívat níže.

Mladý dobrodruh do KLDR přešel z Číny. „Překvapilo mě, že hranice KLDR jsou prostupné. Když jsem po nich šel, neviděl jsem žádné ploty ani hlídky podél severokorejské strany,“ divil se pak na Facebooku. Aram byl v KLDR už třikrát a pokaždé zachytil spousty snímků z každodenního života izolované země.

Režim v čele s vůdcem Kim Čong-unem se snaží do země přilákat turisty. Zahraniční veřejnosti proto byla zpřístupněna nová místa, kam byl předtím cizincům vstup přísně zakázán. Mezi ty patří města Rason, Namyang, Hoeryon, Čchongdžin, Kyongson a Chilbo, na která se můžete podívat v galerii!

lug70 ( 21. července 2015 01:40 )

Jako každé léto, když je tzv. okurková sezona se každý den objevuje alespoň jeden článek o KLDR.

Zobrazit celou diskusi