Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Soudruzi Kim Čong-una: Máme lék na AIDS i ebolu!

Autor: Veronika Kynclová - 
21. června 2015
22:31

„Uspěli jsme tam, kde největší vědecké mozky selhaly. Máme lék na MERS, ebolu, SARS a AIDS,“ hřímají vítězoslavně soudruzi ze Severní Koreje.

Experti z KLDR prý vyvinuli přípravek, který tyto nebezpečné nemoci dokáže léčit, ale je rovněž možné ho používat preventivně. „Nebezpečné virové infekce jako SARS, ebola anebo MERS jsou nemoci spojené s imunitním systémem, takže mohou být snadno léčeny injekcemi léku Kumdang-2, což je silný prostředek obnovující imunitu,” oznámila pyšně oficiální severokorejská agentura KCNA.

Podle zprávy je „zázračný všelék“ vyroben na základě ženšenu a dalších složek. Důkazy, že tento lék skutečně existuje, ale chybí… Jediné, co diktátorský režim Kim Čong-una (32) vypustil na veřejnost, je internetová stránka, kde se dá lék údajně koupit.

Místo nadšení vyvolala informace o objevu z KLDR ve světě skeptické reakce. Vždyť dosud neukázali ani sérum proti chřipce, jehož objevem se chvástali, když v letech 2006–2013 řádily světem její různě zmutované typy (ptačí, prasečí atd).

lug70 ( 22. června 2015 00:42 )

Tato zaručeně pravdivá zpráva má původ v ČTK, z mediální agentury, která každý rok na prahu léta, kdy začíná tzv. okurková sezona s železnou pravidelností si vymýšlí báchorky na téma KLDR, ale i třeba Kuby, Íránu, Venezuely a dalších zemí u kterých nelze objektivně zjistit z jiných zdrojů, jestli je zpráva pravdivá. Ostatní zpravodajské servry se ani nenamáhají s ověřováním podobných zaručených zpráv a jen to z ČTK okopírují a vystaví na svých stránkách, jako teď Blesk. Loni se na ČTK např. objevily zprávy, že Kim nechal roztrhat psy svého strýce nebo rozpustit v kyselině některé další členy své rodiny, což se vše po několika týdnech ukázalo jako lež.

ladybug ( 22. června 2015 00:27 )

Teď když Kim tak kyne, možná přijdou s lékem na obezitu.

pjotri ( 21. června 2015 22:41 )

logicka pripominka: v jakemsi tv dokumentu francouzsky novinar absolvoval turistickou vypravu do severni koreje a kladl otazky, napr., jestli tam maji AIDS. vubec pry nevi, co to je a nemaji ho. tak by me zajimalo, jak muze nekdo tvrdit, ze ma lek proti necemu, o cem vubec nevi, jak to vypada a co u nich neni. logicky z toho plyne, ze pokud tam ta nemoc NENI, nemohli tam tedy ani nikoho vylecit a tedy ani tvrdit, ze to lecit umi. jo, oni umi lecit vsechny nemoci, kulkou do hlavy, hihihi..

Zobrazit celou diskusi