Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tajná zbraň Kimovy KLDR: 6 tisíc hackerů! Zabíjejí kliknutím myši

Kim Čong-un má k dispozici armádu hackerů.
Kim Čong-un má k dispozici armádu hackerů.  (Autor: EPA, ČTK)
Autor: mb - 
29. května 2015
18:11

Svět znepokojuje, že severokorejský diktátor Kim Čong-un (32) získá jaderné zbraně a použije je pak proti sousedům. Jenže Kim má v záloze tajný trumf – elitní armádu hackerů, kteří jsou ochotni a schopni vraždit!

Není to tak dávno, co měli v Severní Koreji velké problémy s internetovým připojením. Jenže právě na poli počítačů hrozí z KLDR nebezpečí. „Režim má k dispozici až 6 tisíc hackerů, kteří jsou vycvičeni útočit na vojenské, ale i civilní cíle, jako např. jaderné elektrárny,“ tvrdí profesor Kim Heung Kwang, kterému se podařilo v roce 2004 z KLDR uprchnout.

Elitní jednotka

To, že se rozhodně nejedná o jakousi okrajovou jednotku armády KLDR, ale o její výkvět, svědčí i fakt, že ročně údajně schramstne až 20 % vojenského rozpočtu. Jednotka 121, jak se jí přezdívá, je v jistém smyslu více nebezpečná než obyčejní vojáci! „Můžou vyřadit elektrárny, způsobit ekologickou katastrofu a zemře obrovský počet lidí! Dokážou ochromit celá města,“ varuje dále profesor.

Máme se bát?

I když většina útoku údajně směřuje na Jižní Koreu, nedávno prý hackeři zaútočili na společnost SONY kvůli tomu, že si „dovolila“ distribuovat film parodující Kim Čong-una. I když hrozbu nelze podceňovat, důvod k panice prý není. „Je třeba zdůraznit, že mluvíme v teoretické rovině. Navíc, stejné schopnosti mají i hackeři jiných států, takže nejsme bezbranní,“ uklidňuje expert na KLDR Martyn Williams.

ruudazvostravy ( 29. května 2015 23:23 )

Depák,tendle Kymčok je furt formát.Stačý ,dyš se po hrachofce upr*dne a ÚSÁčům začnou padat f Ňůjórku tý jejych chaloupki na kuřých noškách.

Zobrazit celou diskusi