Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Masakr v americkém Tennessee: Vyžádal si pět mrtvých

Autor: ČTK - 
16. července 2015
21:25

Ve dvou vojenských zařízeních ve městě Chattanooga v americkém státě Tennessee ve čtvrtek došlo k dramatické střelbě. Útočník zde zavraždil čtyři příslušníky námořní pěchoty a nakonec zemřel i on sám.

Podle televize CNN ale nejsou okolnosti smrti útočníka jasné: neví se, zda ho zastřelila policie, nebo zda například spáchal sebevraždu. Prokuratura oznámila, že čin vyšetřuje jako „akt domácího terorismu“.

Totožnost útočníka zatím nebyla oznámena. Podle agentury Reuters, která cituje představitele Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI), byl střelcem jeden z místních obyvatel.

Smrt čtyř „mariňáků“ potvrdilo později americké ministerstvo obrany. Střelba byla hlášena dopoledne ze střediska pro záložníky amerického námořnictva a z náborového střediska americké armády, vzdálených 11 kilometrů od sebe.

Svědci uvádějí, že viděli muže ve stříbrném mustangu, jak přijel k náborovému středisku a začal střílet. Poté odjel. Na místo ihned dorazila policie a agenti FBI. Policie vyzvala obyvatele, aby nevycházeli z budov. Uzavřena byla preventivně jedna z místních nemocnic a univerzitní areál.

„Je to strašná situace,“ uvedl na Twitteru starosta města Andy Berke. Podle svědkyně, která se nacházela poblíž náborového střediska, se střelba ozvala před jedenáctou dopoledne místního času (před 17:00 SELČ). „Slyšeli jsme několik výstřelů, ani nemůžu říct kolik,“ uvedla Marilyn Hutchesonová, která pracuje v nedalekém obchodě. „Pak jsem viděla, jak se ze všech směrů sjíždějí policejní auta,“ dodala.

Zobrazit celou diskusi