Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Nejsem blázen,“ napsal mladík a zabil v Oregonu 9 lidí. Chyběla mu prý láska

Autor: ČTK, mts - 
6. října 2015
06:45

Motivem činu mladíka, který ve čtvrtek v areálu vyšší odborné školy v Roseburgu v americkém státě Oregon postřílel devět lidí a následně spáchal sebevraždu, mohla být frustrace z absence milostného vztahu. Podle agentury AP to vyplývá z manifestu, který Chris Harper-Mercer sepsal před útokem.

V dopise na rozloučenou si Harper-Mercer údajně stěžoval, že nemá přítelkyni. Matka 26letého střelce podle vyšetřovatelů věděla o psychických problémech svého syna, který se však v manifestu označil za jediného zdravého člověka mezi samými blázny.

Ostatní si myslí, že jsem blázen, ale nejsem. Já jsem ten, kdo je při smyslech,“ stojí podle vyšetřovatelů v několikastránkovém dopise.

Na vyšší školu v Roseburgu se v pondělí poprvé po střelbě mohli vrátit zaměstnanci a studenti, aby si vyzvedli své osobní věci. Řádná výuka pro 13 tisíc studentů školy začne až příští pondělí.

Prezident Barack Obama zároveň oznámil, že místo tragédie navštíví, aby se osobně setkal s pozůstalými a vyjádřil jim svou soustrast.

honza54.. ( 6. října 2015 07:30 )

typický americký hrdina

Zobrazit celou diskusi