Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Terorista, který útočil ve francouzské továrně: Byl na seznamu možných radikálů!

Autor: shp - 
26. června 2015
14:06

Jednomu muži uřízl hlavu, další dva lidi zranil při odpálení plynových náloží. Terorista Yassine Sali, který zaútočil na továrnu poblíž francouzského Lyonu, není bezpečnostním složkám neznámý. Sledovaly ho už od roku 2006.

Měly ho v hledáčku už před devíti lety, ale nakonec ho nevyhodnotily jako nebezpečného. Zatraceně se spletly a jednoho muže to stálo život.

Zadržený muž byl sledován bezpečnostními složkami v roce 2006, v roce 2008 byla jeho složka uzavřena,“ prohlásil francouzský ministr vnitra Bernard Cazeneuve.

Terorista oběti uřízl hlavu a nabodl ji na plot před americkou továrnou. Na bezhlavé tělo pak připevnil islamistické nápisy v arabštině. Podle informací francouzských úřadů byl Sali napojen na salafisty (muslimové vyznávající nové pojetí islámu).

Byl spojován se salafisty. Přímo do teroristického útoku však nebyl nikdy zapleten,“ dodal Bernard Cazeneuve. Teroristu zpacifikoval po útoku odvážný hasič. Je možné, že měl radikál komplice.

dzelo ( 26. června 2015 15:09 )

Kdy už to ti "žabáci" pochopí že si takovou verbež nemají pouštět do státu-asi až několikrát znovu zaútočí a zemře více lidí což nebude tak dlouho trvat!

0tctc ( 26. června 2015 14:45 )

hele tady nejde ale jen o Islám, o teror a novodobý teror je plný unuděných zmetků, nemakačenků

0tctc ( 26. června 2015 14:42 )

Taky v novém? To ti prd pomůže, Islámu se nezbavíš.

saslik123 ( 26. června 2015 14:14 )

Jak se dostat z EU která nám diktuje co máme a nemáme dělat?? Volit komunisty. Je to sice hnus,ale zavřou se hranice, EU nás vykopne, protože komunistická země nemůže být v EU a ať nám diktují radši naši než papaláši z Bruselu. Zoufalá situace zoufalé činy.

Zobrazit celou diskusi