Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Policejní šéfové: Stávku ohlídají z dovolené!

Petr Lessy i šéf dopravky Leoš Tržil se při stávce v dopravních blokádách nezaseknou. Budou na dovolený
Petr Lessy i šéf dopravky Leoš Tržil se při stávce v dopravních blokádách nezaseknou. Budou na dovolený  (Autor: ČTK)
Autor: oj, Kšim - 
14. června 2011
12:43

No to je skandál. Česko bude ve čtvrtek čelit obří stávce dopravních odborů, kvůli které se statisíce lidí jen těžko budou dostávat do zaměstnání, studenti do škol, rodiče budou mít problém s umístěním dětí do školek. Kvůli stávce navíc může být ohrožen život nejednoho člověka, pokud pro blokády silnic nebude moci plynule fungovat záchranný systém. Co na to policie, která by měla pomáhat a chránit? Její prezident Petr Lessy (46) klidně zůstane na dovolené ve Španělsku, stejně jako šéf dopraváků Leoš Tržil.

Informaci jako první přinesl server idnes.cz. "Se svými náměstky jsem v úzkém a pravidelném kontaktu, postup a přípravy na čtvrteční stávku s nimi konzultuji. V dnešní době mobilních telefonů a moderních technologií není potřeba být někde fyzicky přítomný, pracovat se dá i na dálku," řekl idnes.cz policejní prezident.

Podle Lessyho není demonstrace primárně policie. Od roku 1989 se prý hodně změnilo a žádná generalita, která by plánovala, jak demonstraci rozehnat, už nezasedá. Bude zasahovat až v případě jakýchkoliv výtržností nebo ničení majetku. Dohlížet bude ale i na co největší plynulost provozu i přes blokády.

Lessy je podle svých slov v odlehlé části Španělska a jeho návrat závisí na leteckém spojení. Prý rozhodně nechtěl nechat vypravovat finančně nákladný speciál. Volno policejnímu prezidentovi končí o víkendu.

Při stávce si vzal volno i šéf dopravní policie Leoš Tržil. "Je v kontaktu se svými lidmi a pokud to bude třeba, je připraven svou dovolenou přerušit," přetlumočila serveru Tržilův názor mluvčí Veronika Hodačová. Konkrétní dopravní opatření mají prý na starosti jednotlivá krajská ředitelství.

marais ( 14. června 2011 19:19 )

Policii bych dala volno, at si organizátoři stávky zajiští pořádkové služby.

znojmacka ( 14. června 2011 15:03 )

mr.remy.. no, nemůžu se tomu nezasmát , , jak hezky jsi to vysvětlil, to se ti fakt povedlo.. a PS: zmrzku od vlády nechcu..

jozzinek ( 14. června 2011 13:57 )

Redaktoři v Blasku jsou dementi i s jejich šéfovou Ušmudlanou. Ta byla tak dobrá režírovat pořad Tabu v TV Nova.

spajka ( 14. června 2011 13:57 )

Blesku,vy to všechno úplně prožíváte,,ale nevím,proč přepisujete články z novinek.cz nebo z idnes

mr.remy ( 14. června 2011 13:53 )

To u Policie není jako zastupitelnost funkcí, nebo co? Je na dovolené, tak to bude řešit jeho zástupce. To je skandál tak akorát mezi Vaší židlí a klávesnicí, pane redaktore. Když si dá Artík Štaidl místo každodenní čokoládové zmrzliny jednou vanilkovou, taky vás kvůli tomu přece netahají z dovolené a zajede to vyfotit kolega, ne?

Zobrazit celou diskusi