Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zablokujeme metro! Cestující protestují proti stávce

Tady cestující nevystopí z metra
Tady cestující nevystopí z metra  (Autor: ČTK)
Autor: oj - 
14. června 2011
15:43

S blížící se stávkou odborářů roste odpor proti plánovaným akcím. Na facebooku každým okamžikem vznikají nové skupiny lidí, kteří se nechtějí smířit s plánovaným protestem.

Na vlastní kůži odboráři pocítí skupinu, která vystupuje pod helsem Nevystopíme, Nevystoupíme a Nevystoupíme!!! Na středeční půlnoc naplánovali akci, která má zabránit omezení metra.

"My, zákazníci Dopravního podniku hl. m. Prahy, nesouhlasíme s omezením předplacených služeb. Proti tomuto omezení budeme protestovat formou stávky cestujících: Nevystoupíme ve stanici Dejvická," stojí ve výzvě.

Sraz účastníků by se měl uskutečnitve středu o půl dvanácté ve stanici Můstek. Lidé by neměli podle pokynů zapomenout na platnou jjízdenku, občerstvení a osvětlení. Vítány jsou i hudební nástroje.

Metro, autobusy, tramvaje i vlaky chtějí odbory zastavit na 24 hodin. Vedení dopravního podniku stále doufá, že by mohlo jezdit aspoň jako o víkendu. Spoléhá na to, že se do stávky nezapojí zdaleka všichni řidiči.

max898 ( 15. června 2011 17:38 )

Abys , ale měl ještě do koho jezdit až jim utáhnou opasky , a oni už na tvoje služby mít nebudou a budou si je muset odepřít. Ono to teď vypadá jako utahování státním zaměstnancům , ale nakonec se to šetření občanů dotkne všech i DPH , ale negativně. To by sis měl ty elito národa spočítat aby ti za 2 roky nevykazovalo tvé účetnictví mínusová čísla a nemusel si svoje služby začít zlevňovat pokud chceš udržet poptávku.

max898 ( 15. června 2011 17:33 )

Sobotka , zadlužil , sobotka zadlužil a furt dokola. Tomu šmejdovi Kalouskovi vždycky všechno projde jak vidím. To už snad není možné.

max898 ( 15. června 2011 16:28 )

Tak bylo no a co? Odbory existují i ve státech , které nikdy komunistické nebyly , takže nechápu proč by se u nás měly rušit. Samozřejmě že z pohledu podnikatelů by to bylo ideální.

montevideo ( 15. června 2011 13:35 )

Panebože, to snad není pravda. Revoluční odborové hnutí bylo za socialismu významnou složkou Národní fronty. Většina současných odborářškých bossů byla odborářskými bossy i před rokem 1989.

max898 ( 15. června 2011 13:13 )

A to sa pan Kalousek ještě nepochváli , že schodek financí vzrostl o 25 miliard než náš superministr financí předpokládal. Na vašém příspěvku je vidět , že když se jedná o fakta tak lidé , kteří tady velebí vládu , nejsou schopni argumentovat.

Zobrazit celou diskusi