Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kolik stojí život zavražděné Moniky a Klárky? Soudce Petru Kramnému spočítal výši odškodného

Autor: et - 
3. června 2016
18:22

Po vraždě manželky Moniky (†36) a dcery Kláry (†8) si Petr Kramný brousil zuby na jejich společný majetek. Uznáním viny však přijde o všechno a pozůstalým bude muset ještě vyplatit odškodné. Soudce přesně vypočítal, jak k výsledné sumě pro rodinu Moniky došel. Na kolik vypočítal hodnotu jejich životů?

K odškodnění se přihlásil otec Moniky Erich a bratři Radmil s Martinem. Původně jim byla přiznána částka kolem 8,5 milionu korun. Vrchní soud ji ale o téměř 7 milionů snížil. Pro soudce Vrchního soudu bylo pro určení zásadní dřívější rozhodnutí Nejvyššího soudu v jiném případě.

„Výši škody stanovil na 500 tisíc korun, částka odpovídající pro skupinu citově nejblíže spjatých osob. Za intenzivní citová pouta tuto částku zvyšuji o 100 000 Kč, za vysokou míru zavinění rovněž o 100 000 Kč a za postoj obžalovaného rovněž o 100 tisíc. Za poskytnutou satisfakci udělením trestu obžalovanému snižuji o 100 tisíc korun, takže to vychází na 700 tisíc na jednu osobu,“ uvedl předseda senátu Václav Čapka.

Kramný má podle soudu na svědomí dva lidské životy. Sumu proto vynásobil dvěma a došel tak k výsledné částce 1,4 milionu pro dědečka zavražděné Klárky.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Moničini bratři by měli získat o poznání nižší částku. „Radmil ani Martin nebyli s rodinou v tak úzkém kontaktu jako otec Erich. Každému tedy náleží podle starého zákoníku 175 tisíc korun,“ rozhodl Čapka.

Petr Kramný tak dohromady s náklady na pohřeb a náhrobní kámen zaplatí více než 1,8 milionu. „Pokud tuto sumu nemá na účtě, tak jeho majetek padne na tuto povinnost,“ vysvětlil Blesk.cz renomovaný právník Jan Černý. Ani to však pravděpodobně nebude stačit…

Video  Kramného matka po synově odsouzení: Svou rodinu miloval!  - Jan Jedlička, Etienne Bláha
Video se připravuje ...

kerloss ( 4. června 2016 10:32 )

tak to dokaz. nezapomen ze jsou potreba dukazy a propocet zivota? MUSLIM JE 15X DRASSI (8mil) NEZ CECH TAK BYCH BEJT TEBOU BUD DAL DUKAZ NEBO BYCH NEPSAL KRAVINY.SOud nemel ZADNY primi dukaz a ted spocetl zivot na par set tisic ale muslim co zde je jen na navsteve je o dost drazssi je v tom rozdil? soudce bud je idiot nebo neumi ani pocitat. Ja si myslim ze je to vypatlane hoovado ktere vlastne neumi nic a svoji praci uz vubec ne a ze tech pripadu uz zacina byt tolik ze 95 procent techto drahych soudcu neumi nebo nedelaji svoji praci spravne ale nic se jim nestane nemaj zadne pokuty za zmetky a ze jich delaj vic nez dost.

Jussa ( 4. června 2016 00:24 )

Co ty tady ještě oxiduješ?Nevidíš že si rušil?Příště si dáš zpátečku.

Jussa ( 4. června 2016 00:22 )

DOBORU!!!!!!

hops.1 ( 4. června 2016 00:20 )

Jussi, doboru noc!

Jussa ( 4. června 2016 00:20 )

Dobrou,zítra to dopadne na tutovku,doboru Hops.

Zobrazit celou diskusi