Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dráty, sex i cola: Kramný se usvědčil sám, potvrdil soudce v rozsudku

  • Autor: ljš,dce - 
    1. 6. 2016
    20:01

    Konec nadějím! Petr Kramný má před sebou vidinu 28 let za mřížemi, z nichž už si dva roky odseděl ve vazbě. A z toho, jak soudce Václav Čapka odůvodnil svůj rozsudek, vyplývá, že se Kramný za mříže poslal sám. Důkazy totiž čerpal především z rozporů v jeho výpovědi.

  • 1.Nepustil do pokoje uklízeče

    Za jeden ze zásadních momentů označil soudce skutečnost, že Petr Kramný nepustil do pokoje uklízeče. „Přestože podle jeho tvrzení došlo k pozvracení prostěradla, došel pro toaletní papír a vodu, ale nenechal na pokoj vstoupit uklízeče ani jiné osoby, které by mohly doplnit zásoby na pokoji a vyměnit prostěradla. I to svědčí o tom, že se na pokoji něco stalo,“ konstatoval Čapka.

    Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
    Video se připravuje ...

  • 2.Dráty

    Úplně novou skutečností, na kterou olomoucký soudce upozornil, je změna Kramného výpovědi po zatčení. Do té doby totiž svým známým a přátelům neříkal nic o tom, že s Monikou na pokoji nějak manipulovali s nočním stolkem a přitom došlo k obnažení drátů. „První den řekl, že ho tahali po zemi, kabely byly dvojlinka, bílé. Další den 25. 2. 2014 řekl, že byl stoleček celkem těžký, půl metru od stěny si všimli, že trčí dráty. I tato změna ve výpovědi je zcela účelová, aby svedl všechno na nešťastnou náhodu, kdyby se prokázala smrt proudem,“ uvedl soudce.

  • 3.Lékař

    Další skutečností, která Kramného podle soudce usvědčuje, je fakt, že se vůbec nepokusil sehnat lékařskou pomoc. „Je podivné, že nevyhledal lékaře, přestože se podle něj jeho manželka snažila ve večerních hodinách lékařskou pomoc vyhledat telefonicky přes recepci,“ upozornil soudce. Kramný se vše snažil vysvětlit tak, že chtěli počkat do rána. To ale podle Čapka neobstojí, protože na předchozích dovolených šli k lékaři vždy hned. Soudce Kramnému neuvěřil ani to, že spoléhal na Moničino zdravotnické vzdělání. „Nebyla sestra, měla pouze kurz a pracovala v domově pro seniory,“ řekl k tomu.

    Video  Kramného matka po synově odsouzení: Svou rodinu miloval!  - Jan Jedlička, Etienne Bláha
    Video se připravuje ...

    Soudce také šokovalo, že se Kramný v rozhovoru s českým lékařem, který mu byl vyslán na pomoc, zajímal pouze o to, zda bude muset platit za všechny tři kufry.

  • 4.Cola

    Soudce při odůvodňování rozsudku použil proti Kramnému také svědectví redaktora Blesku Etienna Bláhy. Ten byl Kramného navštívit v Egyptě a zarazilo ho, že si dál v hotelu dával colu. „Obžalovaný přitom tvrdil, že jeho rodina byla otrávena právě jakousi podivně říznutou colou,“ podivil se soudce.

  • 5.Oblečení

    Podobně jako Renáta Gilová i místopředseda vrchního soudu poukázal na rozpor v tom, že Kramný sice do Česka poslal na rozbor své triko, oblečení Moniky a Klárky přitom vyhodil. S tím souvisí i další skutečnost, a sice že oblečení manželky a dcery daroval zaměstnancům hotelu. „Obžalovaný obviňuje zaměstnance hotelu ze smrti svých blízkých a současně jim předává věci zemřelých,“ komentuje podezřelé chování soudce. Vyvrátil také výpověď, že by toto jednání Kramnému poradila psycholožka.

  • 6.Zvracení

    I tentokrát Kramného srazilo na kolena jeho chování bezprostředně poté, co ohlásil úmrtí manželky a dcery. Soudce se pozastavil nejprve nad rozporem v tom, že Kramný jednou říkal, že nejprve bušil na dveře sousedního pokoje a pak volal matce, a podruhé v souladu s Irenou R. prohlašoval, že mu poradila někoho vzbudit. Čapka ale také neuvěřil Kramného tvrzení, že mu bylo zle a zvracel. Podle něj to vyvrací jak výpověď polské sousedky, tak delegátky Alžběty Cupalové a současně to vyplývá i z lékařské zprávy.

  • 7.Milenky a sex

    Bez povšimnutí soudce nenechal ani Kramného milenecké avantýry po návratu z Egypta. Čapka ale také upozornil na erotickou komunikaci, kterou vedl se svou sousedkou, když byl ještě v zahraničí. „V říjnu 2013 k ní má intimní otázky o orálním a análním sexu,“ uvádí soudce.

  • 8.Budu vysmátý

    Odvolací soud také souhlasí s Renátou Gilovou, která považuje za zásadní i jeho korespondenci s tetou, v níž píše, že on bude ten, který bude vysmátý, že mu doposud všechno vyšlo, i v Egyptě.

  • 9.Strach Moniky

    Soudce také poukázal na to, že se Kramný celou tragédii snažil hodit na Moniku a její deprese, což vyvrátili svědci. Podle něj Kramný nemluvil pravdu, když tvrdil, že bylo jeho manželství před odjezdem v pořádku a až po smrti manželky zjistil, že to nebyla pravda. „Kamarádce Šárce M. Monika volala, ať přijde, že se jí něco nelíbí. Žena uvedla, že si teď vyčítá, že nepřišla, že by se to nestalo. Další svědkyně Marie V. se s Monikou také chtěla sejít, ale Monika nemohla a řekla, že má silný zánět očí. Zdálo se jí to divné. Monika tvrdila, že do Egypta nechce a má strach,“ řekl soudce. Citoval také z výpovědí Moničiných kamarádek, kterým se svěřovala s tím, že její manželství dlouhodobě nefunguje.

    ho výpovědi je nutné označit za rozporné, jak vnitřně, tak z vnějšku. Tyto rozpory se týkají již samotného nálezu mrtvých těl Moniky a Kláry Kramných. V různých časech a různým osobám to popisoval odlišně. Šlo i o to, v jakém stavu a kdy je viděl živé, kdy a jak přinášel vodu, důvody, proč nenavštívili lékaře. Pan obžalovaný na svou obhajobu uváděl, že poškozené, včetně jeho osoby, utrpěly otravu z jídla nebo pití, tato skutečnost byla jednoznačně vyvrácena,“ uvedl soudce

    Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pripad-petr-kramny/397875/online-petr-kramny-prohral-u-soudu-ho-nezachranila-ani-armada-pravniku.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy
petrusaa ( 4. června 2016 08:01 )

Poučení, nehrabejte se o dovolené v elektrice,hlavně hned netrhejte postele s elektrickými kabely jako Péťa.

hops.1 ( 2. června 2016 11:03 )

Ne, to si nemyslime. Jen si myslime, ze vyse jmenovani jsou jedna osoba, ale ne ty.

hops.1 ( 2. června 2016 07:32 )

Je. A jeste jenen nick nebo dva, ale ted si nevybavim, jaky. Nekdy tu lidi pisou podobne, ze to muze vypadat, ze to je jeden pod ruznymi nicky, ale tady je to jistota, to je fakt nezamenitelny, i kdyz je tam snaha o odlisnost, ale tak krecovita, az to primo rve . Ale to neva, at si kazdej pise, jak chce, jen je to pr.del a ja se tim bavim, jak je dotycny NENAPADNY

joldh ( 2. června 2016 00:04 )

Vždyť je to asi stejná osoba. Stejný sloh a stejné zhovadilosti. Jenom přemýšlím jestli tento člověk je tak mladý a nevyzrálý nebo je to výrazná duševní retardace. Nevím ale je to síla!!

tesarl ( 1. června 2016 23:52 )

Sis ho pohonil na www.amateri.com a jen cos zapnul poklopec už tu zase pindáš!

Zobrazit celou diskusi