Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co hrozí Kramnému ve vězení? Šikana, znásilnění, a dokonce vražda, tvrdí psychologové

Autor: Saša Vetkovská, mka - 
2. června 2016
05:00

Podle psychologů může hrozit Petru Kramnému (38) ve výkonu trestu šikana, znásilnění nebo vražda! Odvolací soud ve středu dopoledne zamítl návrhy obhájkyně a vynesl definitivní rozsudek. Kramný se tedy přesune z vazební věznice do jiné, kde si začne odpykávat trest 28 let vězení. A tady bude vydán na „milost“ svým spoluvězňům...

Petr Kramný se po více než dvou letech dostává z vazební věznice k výkonu trestu. Ačkoliv se ještě neví, do jaké věznice bude umístěn, i tak může odsouzený vrah očekávat velké změny v režimu, protože opustí vazební věznici.

Video  Rozsudek nad Kramným: Jak se tvářil on, jeho rodina a právníci? Podívejte se!  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Ve výkonu trestu bude méně kontrolován vězeňskou službou a bude se moci volněji pohybovat mezi ostatními vězni. A právě to pro něj může znamenat jak ulehčení, tak i přitížení celé situace.

„Volnější pohyb s sebou přináší větší riziko šikany. Bude záležet na tom, jak ho ostatní odsouzení přijmou. Násilí spáchané na dětech nemají rádi,“ upozorňuje vězeňská psycholožka. Podle psychologů bývá uložení trestu a přechod do jeho výkonu pro řadu odsouzených spíše úlevou. Skončí nejistota a oni mohou plánovat, co dál.

Video  Kramného matka po synově odsouzení: Svou rodinu miloval!  - Jan Jedlička, Etienne Bláha
Video se připravuje ...

„U takto extrémního trestu to ale tak velká úleva nebude. Bude se muset nejdříve vyrovnávat s tím, že byl odsouzený na velkou část svého života. Pak je také otázka, jaký průběh ten trest bude mít. Půjde do věznice, kde budou další takto odsouzení, kteří nemají co ztratit. Může se tam odehrávat cokoliv od šikany přes znásilnění až po vraždy. Záleží na tom, jak je ten člověk povahově založený,“ míní psycholog Karel Humhal.

 

setroseuros ( 19. října 2016 11:25 )

Mezi vezni je pry ten kdo zavrazdi dite upne dno,nejvetsi hnuj a takove tam nemaji radi a daji jim to vyzrat. Doufam,ze si Petanek konecne prijde na sve. A snad mu budou rikat i to jeho oblibene :,,curaku.,,😂

abvydavatelstvi ( 3. června 2016 18:30 )

Stačí se podívat na YouTube ...jak to chodí v různých věznicích i v zahraničí .... Je lepší se chovat tak aby se tam člověk nedostal ....!!!! Ze začátku jsem si myslela, že Kramny není vrah ...ale teď nechapu jak dokázal zabít tu malou ...

honzik88 ( 2. června 2016 19:53 )

Nastoupí jako "mončičák", tedy s tím, že v papírech bude mít MON - možná oběť násilí. To ve skutečnosti znamená, že se bachaři mají držet dál, když si sním muklové "pohrají".

hana5 ( 2. června 2016 19:32 )

Upřímně si myslím, že u takhle sledovaného případu ho budou dozorci chránit, kdyby se mu něco stalo, jeho matka by se jistě postarali, aby měli problémy. Nicméně pokud ho přesto dostihne "vězeňská spravedlnost", nějak ho nedokážu litovat. Zavraždit manželku za to, že ho chtěla opustit, zabít dítě, pak když neprojde báchorka o otravě se snažit všechny přesvědčit, že manželka byla psychicky labilní nevěrnice (nenapadá mě jiné slovo, které by cenzor nesmazal) a hodit vše na ni... A to všechno chladnokrevně a s rozmyslem. Ne, ten si soucit nezaslouží.

bum-bum-bum ( 2. června 2016 18:50 )

Co tu lezeš krávo když nevíš kdo je Kramný.Mazej jinam a neotírej si držku o Petra.Je to náš miláček a oni nám ho strčili do báně.Debila dělej jinde nakonec se budeš ptát na každý nick?Jsi vážně debil jak prase!

Zobrazit celou diskusi