Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Právnička Slámová: Znalec Matlach už není nestranný a pro soud s Kramným je nepoužitelný!

Autor: Etienne Bláha - 
31. března 2016
05:00

Byl Petr Kramný (37) odsouzen za vraždu Moniky (†36) a Klárky (†8) kvůli falešným důkazům? Podle znalce obhajoby Radka Matlacha ano! A zveřejnil fotky orgánů a těla zabité Moniky. Nejde ale jen o formu pomsty muže, kterého soud znemožnil? Podle právní zástupkyně rodiny Moniky Kláry Long Slámové je Matlach jako znalec nepoužitelný!

Soudní lékař Radek Matlach u soudu tvrdil, že místo elektřiny rodinu zabila záhadná látka, která z těla zmizela. To však smetl revizní posudek Františka Vorla, který mluvil o možném záměrném zkreslení Matlachova posudku.

Nyní, ačkoliv už soud skončil, se Matlach chopil role obhájce Petra Kramného. Na paškál si vzal mikroskopické fotky srdcí Moniky a Klárky. „Řezy myokardu, které by měly patřit dvěma lidem, jsou totožné. Ten první je výřezem toho druhého. Revizní posudek to odhalit měl, ale neudělal to a chybu přikryl,“ obvinil ve zprávách na TV Prima Matlach Vorla.

Jenže jde o kalení vody. Zmiňované fotky, které jsou opravdu totožné, zřejmě totiž nejsou součástí posudku, a navíc nebyly ani podkladem k posudku. „Posudek nevzniká z fotografií, ale ze vzorků. Boj se svádí v soudní síni a Matlach na to měl plno času tam, ale neudělal to, protože věděl, že by neuspěl,“ kontrovala zástupkyně rodiny Moniky Klára Long Slámová. „Matlach se tím sám podkopává, protože v tu chvíli není nestranný, a tudíž použitelný jako znalec,“ dodala Slámová.

Ukázal i pozůstatky Moniky!

Pro obhajobu Kramného před veřejností neváhal Matlach zveřejnit fotky nahé mrtvé Moniky z patologie, aby dokázal, že neměla na krku stopy po vstupu elektřiny! Jenže znalci už u soudu řekli, že stopy se časem zvýrazní. Blesk má fotky k dispozici, ale z úcty k rodině je nezveřejní.

Proč se Radek Matlach angažuje v případu Kramný i po skončení své znalecké výpovědi před soudem? František Vorel je totiž předsedou České společnosti soudního lékařství, která řešila Matlachovu žádost o zřízení pitevny v Mimoni.

Jenže dodal tak nevěrohodné doklady, že to zaujalo i policii. „Prokázalo se, že údaje v žádosti jsou nepřesné, až nepravdivé,“ potvrdila společnost v interním zápisu. Od té doby je prý Matlach v tamních kruzích znám jako notorický stěžovatel.

Problém kvůli působení před soudem má Matlach i jinde. Podnět k disciplinárnímu řízení podala po zproštění obžaloby za vraždu šesti pacientů bývalá zdravotní sestra Věra M. „S jeho vyřízením je nutné počkat na pravomocné skončení ve věci Věry M. Pak si můžeme teprve vyžádat spis a rozhodnout ve správním řízení,“ uvedla mluvčí soudu Marcela Trejbalová.

 

..krakonos500 ( 17. dubna 2016 22:52 )

Tvoje debilita hvězd se dotýká.

..krakonos500 ( 9. dubna 2016 08:11 )

Což nic nemění na faktu, že ty fotky jsou sfalšované. O tom se může každý sám přesvědčit a už se to nedá zamést pod koberec. Takže kvičíš marně.

povim_vam_pravdu ( 8. dubna 2016 22:52 )

Kobyla chcípající na slámě

..krakonos500 ( 8. dubna 2016 21:39 )

Slámová má z Matlacha teď strach. Jenže už jí nic nepomůže, podvod s posudkem se provalil a ona ho kryla. Takže jí čekají, mírně řečeno, nepříjemnosti, jako je třeba vyhození z advokátské komory. Tak kope kolem sebe jako chcípající kobyla.

kupredu-leva ( 8. dubna 2016 10:43 )

Blbko Slámová, z toho se už nevylžeš!

Zobrazit celou diskusi