Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nastal den D Petra K.: Bojím se odletět!

Autor: ljš - 
3. října 2013
14:50

K dnešnímu datu se upínal celých 60 dní. Věřil a doufal, že v obrovském neštěstí, které ho potkalo, uslyší alespoň jednu dobrou zprávu a dostane se konečně domů. Jenže situace je mnohem komplikovanější, než si Petr K. myslel. Ukázalo se, že v dokumentu, který policii podepsal, žádný termín ukončení egyptského "vězení" není.

Petr K. se nyní bojí odjet na letiště, aby ho nezavřeli za pokus o útěk. Před dvěma měsíci totiž sice policii podepsal jakýsi dokument, podle nových informací jím však stvrzoval pouze to, že je srozuměn se zákazem vycestovat ze země. Šedesátidenní lhůta s možností prodloužení pobytu o další jeden měsíc byla pouhou ústní dohodou s egyptským prokurátorem.

Je proto pravděpodobné, že se Petr K. ve svůj velký den o své budoucnosti znovu nic nedozví, a bude ho čekat jen další porce děsivé nejistoty. Sám se může pokusit se svým osudem pohnout až na začátku listopadu.

„Pokud má pan K. zákaz vycestovat ze země, může po třech měsících podat žádost o zrušení. Soud má 15 dnů na rozhodnutí,“ řekl v rozhovoru pro Týden.cz expert na egyptské právo Keroles Ezzat Bashier. Té ale nemusí být vůbec vyhověno. „Vyšetřování může být záležitost i třeba dvou let. Není časově omezeno,“ upřesnil.

Petr K. je nedobrovolně zadržován v Egyptě od 29. července, kdy byla v hotelovém pokoji nalezena těla jeho manželky Moniky a dcery Klárky, které zemřely na následky otravy neznámou látkou. Egyptská policie však doposud nepodala k případu žádné informace ani české administrativě, ani samotnému Petru K., který je v případu prozatim veden jen jako svědek.

poletucha ( 3. října 2013 22:16 )

ti rikal ministr vnitra osobne...he?

lamis ( 3. října 2013 20:11 )

za prve chtel vse svest na kuchare ze se otravily jidlem ,to hned vyvratil lekar potom to zkousel na toho sluhu co jim tam nosil piti to mu take nevyslo nakonec si vymyslel najemne vrahy ,to take nevyslo jednou lezely na posteli podruhe, znasnilna monika na zemi ,bez kalhotek a nakonec si pozve vestkyni ,mota se v tom a nevi jak z toho balaganu ven

lamis ( 3. října 2013 17:38 )

mas pravdu ,az me z toho mrazi

farah ( 3. října 2013 17:35 )

cestovní pojištění tam stejně neplatí....Egypt - v současné době ve válečném stavu, s upozorněním necestovat MZV - je ve výlukách všech pojišťoven.

paragraf ( 3. října 2013 17:22 )

kacota , určitě, ale cestovka si přihřeje polívčičku, přestože to platí pojišťovna. Rozhovor se zástupcem pojišťovny byl hned druhý den a potvrdil, že je to součásti smlouvy

Zobrazit celou diskusi