Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Překonal rakovinu! Teď přeběhne republiku

Miroslav Kalina
Miroslav Kalina  (Autor: Foto Blesk – Ulrichová)
Autor: uá - 
1. srpna 2008
17:45

Překonal rakovinu! A teď chce pomáhat dalším stejně nemocným. Miroslav Kalina (41) z Loun poběží od jednoho onkologického ústavu ke druhému.

Plánuje od sponzorů nashromáždit peníze na nákup televizí do čekáren a pokojů ve všech pěti onkologických centrech v ČR. Na trasu se vydá v pátek. Chce podpořit nemocné, a to nejen psychicky, ale i materiálně.

"Chci ukázat, že člověk s touto nemocí může bojovat. Jde jen o to předem nerezignovat," řekl Blesku den před startem.

"Vím, jaké to je, ležet s kapačkou chemoterapie, a dívat se jen do zdi. To se pak člověku honí hlavou ty nejčernější myšlenky. Televize je rozptýlením," vysvětlil, proč chce získat peníze právě na jejich nákup. Na trasu dlouhou přes 500 kilometrů, vedoucí z Karlových Varů přes Chomutov, Prahu, Hradec Králové do Ostravy, vyráží v pátek. Denně chce urazit kolem 30 kilometrů. V cíli by měl být nejpozději na konci srpna.

U Miroslava Kaliny diagnostikovali lékaři rakovinu v 33 letech. Dnes, ač invalidní důchodce po dvou onkologických operacích, žije dál aktivní život. Hned poté, co skončil s chemoterapií, vystudoval trenérskou školu při Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. Znovu hraje aktivně milovaný tenis a působí i jako trenér.

Prožili jste si něco podobného? Nebo někdo z vašich blízkých? Chcete pomáhat ostatním, nebo svěřit svůj příběh? Ozvěte se Blesku! Pište na email: tip@blesk.cz

(Objevili vědci lék na rakovinu? Čtěte zde!)

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině