Odbornice na výživu varuje před českým národním pokladem: Tyhle dvě věci vám způsobí rakovinu!

Autor: avi - 
17. listopadu 2025
05:00

Influencerka Nichole Andrewsová, která je v Americe proslulá na poli výživového poradenství, jistě nepotěší svými doporučeními většinu Čechů. Pokud se chcete vyhnout riziku rakoviny, měli byste přestat konzumovat dvě oblíbené potraviny. A není to cukr!

V dnešní době, kdy je výživový poradce každý druhý člověk, který projde několikatýdenním školením a poté udílí zaručené rady, jak zhubnout a jaké potraviny vám zaručeně škodí, by člověk nemohl jíst téměř nic! Co jeden řekne, druhý vyvrátí! Tomu se rozhodla učinit přítrž Nichole, která se svým obsahem na Instagramu snaží lidi spíše uklidnit a vyvracet „zaručené“ mýty. Vyvstává ale otázka, zda-li tím uklidní většinu Čechů.

Alkohol je metla lidstva

„I když všichni tvrdí, že vše, co jíte, zvyšuje riziko rakoviny, není to pravda,“ citoval deník Mirror a dodává: „Pouze dvě potraviny skutečně zvyšují riziko rakoviny.“ Těmi kostlivci ve skříni není nic jiného než alkohol a průmyslově zpracované maso! „To je vše, to je celý seznam,“ uklidňuje Nichole.

Dodává, že alkoholem myslí všechny jeho druhy, včetně červeného vína, o němž se často tvrdí, že má zdravotní přínosy a piva, které je doslova českým národním pokladem. Průmyslově zpracované potraviny jsou párky, uzeniny, klobásy, slanina – věci, které jsou zpracované tak, aby vydržely dlouho v lednici, nebo jsou už předem uvařené a doma se jen ohřívají.

Nichole vysvětluje, proč alkohol zvyšuje riziko několika typů rakoviny. Důvod je prostý: „Je to proto, že ethanol v alkoholu je karcinogen.“

Cukru není třeba se obávat

Dále nabádá své sledující, aby překonali lenost a dali si práci s úpravou masa doma: „Vyberte si spíše syrové maso, které doma uvaříte, dejte ho do sendvičů, připravujte si z něj klobásy a podobně – nekupujte už předem zpracované produkty.“

Na svém Instagramu také Nichole vyvrací sto let zažité mýty. „Cukr přímo rakovinu nezpůsobuje. Není potřeba cukr úplně vyřazovat. Místo toho se soustřeďte na snižování tukové tkáně prostřednictvím vyvážené stravy, pravidelného pohybu a budování svalů. Sušenka nebo kousek dortu vaší zdraví neohrozí – klíčem je rovnováha,“ uklidňuje sledující Nichole.

Lilith Černá ( 17. listopadu 2025 09:09 )

Zas nějaká blbka!

Petr Namyslo ( 17. listopadu 2025 09:07 )

dobrá genová výbava po předcích je to hlavní.

Petr Namyslo ( 17. listopadu 2025 09:04 )

Užívej všeho s mírou a výjdou ti dlouhá léta. Alkohol ve větším množstní užívat jen příležitostně na oslavách .Kdo si dá denně jedno nebo dva piva nebo dvě deci vina tak mu to rakovinu určiě nevyvyvolá. Naší předkové se většinou opíjeli jen o výplatách a při pobírání záloh čili dvakrát do měsíce a jejich organizmy a játra měly dostatek času na regeneraci a detox. Potraviny je třeba pokud možno kupovat bez konzervantů. Domácí vaření je základ, slečny které matky nenaučily zdravě vařit by se neměly vdávat. 🙂

Estbáci v akci ( 17. listopadu 2025 08:14 )

Jezte pijte a souložte jak chcete, tyhle blábole neposlouchejte.

Kesitnarf Satim ( 17. listopadu 2025 08:10 )

A díky ji jsou Američané všichni tak zdraví a štíhlí 😂😂😂

Zobrazit celou diskusi