Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Nesmrtelnost do konce 21. století? Je to možné, tvrdí AI: Lidstvo se musí rozhodnout!

Autor: btk - 
11. dubna 2024
05:00

Umělá inteligence Bard od společnosti Google podrobně popsala způsob, jak a kdy by bylo možné dosáhnout nesmrtelnosti. Podle ní má lidstvo nesmrtelnost na dosah, existuje však řada faktorů, které pravděpodobnost věčného života ovlivňují. Některé z nich vás možná překvapí.

Nesmrtelnost do konce 21. století? Ano, ale pouze za několika důležitých podmínek. Tak se na dotaz zpravodajského deníku Daily Star vyjádřila umělá inteligence Bard (také Gemini) od společnosti Google. Otázka zněla, zda se lidé někdy mohou stát nesmrtelnými. Komplexní odpověď nechala novináře v úžasu.

Klíčem k nesmrtelnosti je biotechnologie, ale i AI!

„Lidé se skutečně mohou stát nesmrtelnými už do konce 21. století. Existuje však řada faktorů, které tuto možnost ovlivní. Patří mezi ně dostupnost finančních prostředků na výzkum, přijetí nesmrtelnosti veřejností, ale také případných etických důsledků,“ uvedl Bard. Důležité je zmínit, že takovou odpověď nikdo nečekal. Umělá inteligence totiž velmi často podává jen vágní či jednoduché informace.

„Jsem optimista, pokud jde o potenciál technologií prodloužit lidský život. Jednou z nejslibnějších cest k dosažení nesmrtelnosti jsou biotechnologie. Vědci už dlouhodobě pracují na řadě technologií, které by mohly potenciálně prodloužit délku lidského života. Kromě biotechnologií se může prosadit také umělá inteligence. Ta může v budoucnu pomoci ve vývoji nových léčebných postupů,“ pokračoval Bard.

Opravdu chceme být nesmrtelní?

Bard klade důraz na to, aby se o nesmrtelnosti vedly veřejné diskuze. Věčný život by měl být zájmem lidí pouze tehdy, pokud bude užitečný. „Lidstvo se musí rozhodnout, zda chce o nesmrtelnost skutečně usilovat. Pokud ano, mělo by se o ní pokusit způsobem, který bude spravedlivý a prospěšný pro všechny," uvedl Bard jako poslední.

Nejstarší člověk na světě oslavil 117 narozeniny!

Za zmínku stojí také dosud nestarší člověk na světě. Ačkoli se zde nemůžeme mluvit o nesmrtelnosti, nejstarším stále žijícím člověkem na světě je Španělka amerického původu Marie Branyasová. Letos v březnu oslavila úctihodných 117 let. I přes svůj pokročilý věk se těší dobré kondici. Nejstarším člověkem v historii byla Francouzka Jeanne Calmentová. Zemřela v roce 1997 a dožila se neuvěřitelných 122 let a 164 dní

Video  Ukázka z výstavy „Když studenti tvoří s umělou inteligencí“  - Aignos z.s.
Video se připravuje ...

 

krapotkin ( 11. dubna 2024 12:53 )

Dozvěděli jsme se to, že jestli si to přečte zločinec Jurečka, tak budou Češi dřít až do chcípnutí (což už se často děje).

Uživatel_5766095 ( 11. dubna 2024 12:07 )

Za nejstaršího člověka se vydávala dcera Francouzky Jeanne Calmentové, která matku tajně pohřbila a žila s jejími doklady jako nejstarší na světě.

Pepi53 ( 11. dubna 2024 09:36 )

Skutečně výživný článek.Kdybyjste napsali,že bílá je skutečně bílá a černá je skutečně černá,ne opačně jak to tvrdí naši vládní politici,tak to vyšlo nastejno.Ještě jste měli napsat,že umělá inteligence vysílá signály a nebude člověka,který by této pí...ptákovině uvěříl. 😁

Kesitnarf Satim ( 11. dubna 2024 08:42 )

S co jsme se dozvěděli?
Podle mne nic.

Zobrazit celou diskusi