Ušetří mnoho času

Asi největší výhodou je, že vám ušetří spoustu času u zdlouhavých a nudných činností. Třeba pomocí notebooku s mikrofonem a s otevřenou aplikací Word můžete snadno pořídit zápis mluveného slova.

Vyhodnotí e-maily

„Mohu zadat: Shrň mi e-mailovou diskuzi s konkrétním člověkem za poslední rok. Copilot integrovaný v Outlooku pak vytvoří krásný odstavec, ve kterém seskupí klíčové informace. Udělá výpisy nejdůležitějších bodů a zjišťuje, jak každý z nás reagoval. Je to opravdu velmi přínosná funkce,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS.

Tyhle chaty jsou zdarma

Chat GPT

Dokáže psát texty na zadané téma, nebo upravovat, překládat, zkracovat či natahovat text, který mu zadáte. V současnosti je zdarma verze 3.5, která nepracuje s aktuálními daty z internetu, ale pouze s daty do roku 2022.

Verze 4 může i prohledávat aktuální internet a vytvářet obrázky, je ale placená.

➟ Web: Chat.openai.com

Tip: Natrénujte ji

Chat GPT umožňuje nastavit si vlastní styl výsledků. V nastavení můžete zadat podmínky, třeba jako: „Uváděj pouze odpovědi s vysokou mírou jistoty.“ Také můžete v konverzaci uvést „Nyní ti dám několik příkladů stylu XY a ty pak následující odpovědi budeš psát ve stylu XY.“ Takto si zajistíte, že následující odpovědi budou velmi podobné předlohám, které jí zadáte.

Aria

Najdete ji v prohlížeči Opera. Je zdarma, umí vytvářet texty a prohledává i aktuální internet.

➟ Web: Opera.com

Bing/Copilot

Je součástí vašich webových aplikací Microsoftu a Windows. Využívá technologii GPT 4 a je zdarma. Může procházet internet, vytvářet obrázky podle zadání a navíc ji najdete rovnou v aplikacích jako Word, Excel, nebo Edge.

➟ Web: bing.com, copilot.microsoft.com

Gemini/Bard

Je dílem společnosti Google. Je zdarma a umí vytvářet texty. V budoucnu by měla získat řadu dalších schopností.

➟ Web: Gemini.google.com

Video
Video se připravuje ...

Jak umělá inteligence ovlivní náš život? Expertka zdůrazňuje, že lidský element je stále důležitý Pavlína Horáková, Lukáš Červený