Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zakladatelka neziskovky roky pomáhala, sama bojuje s vážnou nemocí: Sanitka snů vzala Vlastu na ples

Autor: jel - 
9. března 2024
05:00

Tři úžasné ženy Vlasta, Helena a Eva si před lety založily neziskovou organizaci s názvem Klubko s nití pomáhá a háčkovanými hračkami udělaly radost mnoha nemocným dětem. Jedna ze zakladatelek však vážně onemocněla a bez kyslíku se nemůže vzdálit od lůžka. Vlasta ale miluje přátele a společnost, a tak si z celého srdce přála se zúčastnit každoročního charitativního plesu. Naštěstí pomohla skvělá Sanitka splněných snů.

„Tři úžasné ženy s duší anděla,“ tak zakladatelky organizace Klubko s nití pomáhá výstižně popsala koordinátorka projektu Sanitka splněných snů a záchranářka Petra Homolová. Vlasta, Helena a Eva totiž za deset let od založení neziskovky uháčkovaly tisíce hraček, které potěšily mnoho dětí, především v nemocnicích. 

„Ale ani anděl není uchráněn od pozemského strádání a paní Vlasta se nemůže bez kyslíku vzdálit od lůžka,“ vysvětlila záchranářka, proč by se za normálních okolností jedna z žen nemohla zúčastnit každoročního charitativního plesu jejich skvělé organizace.

Naštěstí pomohla Sanitka splněných snů. Paní Vlasta, která miluje společnost a přátele, si i přes zdravotní komplikace užila nádherný večer. Dojemné a nečekané překvapení čekalo i na tým speciální sanitky. Výtěžek z aukce na akci totiž putoval právě na podporu Sanitky splněných snů. 

„Příběh paní Vlasty a organizace Klubko s nití pomáhá je příběhem o síle přátelství, naděje a nezištné pomoci. Příběhem, který nám ukazuje, že i v těch nejtěžších chvílích můžeme najít světlo a radost,“ uzavřela krásný příběh Petra Homolová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi