Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dojemné kulatiny pana Karla (80): V jeho bývalém domově ho překvapila dcera až z Austrálie, došlo i na vaječňák!

Autor: pma - 
19. února 2024
12:56

Dlouhých 35 let strávil pan Karel (80) ve svém bytě. Před časem svůj domov musel kvůli zdravotním obtížím opustit. Jeho přání bylo byt ještě někdy vidět, a tak se jeho rodina rozhodla oslovit Sanitku přání, která seniora na místo přivezla. Pan Karel byl dojatý. V jeho bývalém domově na něj mezi příbuznými čekala i dcera, která přicestovala až z daleké Austrálie.

Na své 80. narozeniny pan Karel asi jen tak nezapomene. Před časem vyslovil přání, že by se rád podíval do bytu, kde strávil bezmála 35 let svého života. Ten musel náhle opustit a zdravotní stav seniorovi nedovoluje, aby se do něj vrátil. 

„Byt pak prošel rekonstrukcí a pan Karel si přál tuto proměnu ještě vidět. Jeho dcera o přání věděla a oslovila nás až z daleké Austrálie,“ popsali dobrovolníci z projektu Sanitka přání. 

Právě Karlova dcera, byla jednou z těch, která 10. února do bytu dorazila spolu s dalšími příbuznými. Seniorovy osmdesáté narozeniny tak společně všichni oslavili v jeho bytě, který si pan Karel tolik přál ještě vidět. A na správné oslavě nechyběl ani přípitek - oblíbený vaječný likér. 

Práce dobrovolníků dojala opět i veřejnost. „Miluji takové lidské bytosti s krásným, velikým srdíčkem na správném místě,“ komentovala příspěvek Markéta. „Jste úžasní, patří vám ohromná úcta za to, co děláte,“ vyjádřila se paní Vlasta.

Sanitka přání se snaží plnit poslední přání osob na sklonku života, a to za pomoci dobrovolníků a vlastní sanitky. První nápad vzešel od nizozemského sanitáře Keese Veldboera v roce 2007. Ten splnil přání těžce nemocnému námořníkovi, který se sanitáři během převozu do nemocnice svěřil, jak moc se chce alespoň ještě jednou za život vrátit na loď.

Video  Lukáš (21) se díky Sanitce splněných přání setkal s oblíbenými celebritami.  - Sanitka splněných přání
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi