Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nejkrásnější Ital se vzdá kariéry modela? Chce se stát knězem!

Autor: hpe - 
8. prosince 2023
14:00

Italský krasavec Edoardo Santini (21) v roce 2019 vyhrál celostátní soutěž krásy. Dráha modela už ho ale neláká. Přes nelibost některých blízkých se po studiu hraní a tance uchýlil k víře. Podle něj je ve věku, kdy je nejvyšší čas se rozhodnout, jakou cestou se v dospělosti vydá.

Když coby nejkrásnější muž Itálie vyhrál soutěž krásy, bylo mu pouhých sedmnáct let. Od té doby se mu nabídky různých módních návrhářů a fotografů jen hrnuly. Edoardo si myslel, že jeho budoucnost bude na molech světových značek. Jakmile však zestárl, začal si uvědomovat, že mu v životě něco chybí.

Ve svých jednadvaceti letech „prozřel“ a uvědomil si, že musí zvolit jiný životní směr. Údajně se přihlásil do katolického semináře ve Florencii. Hodně ho prý ovlivnili jiní věřící, kteří mu ukázali, jaké to je být součástí církve.

„Ve svém věku se, pokud Bůh dá, vydávám na cestu, abych se stal knězem. V posledních letech jsem měl šanci potkat lidi, kteří mě přesvědčili o tom, jaké to je být v církvi. Dali mi sílu prozkoumat otázku víry, kterou si pokládám od dětství, ale ve které mi různé obavy zabránily ji studovat na hlubší úrovni. Minulý rok jsem udělal první krok,“ popsal pro deník Daily Mail. Momentálně se odstěhoval od svých rodičů a žije s dalšími dvěma knězi. Přičemž studuje teologii a slouží dvěma farnostem ve florentské diecézi. 

Ne všichni jsou však z jeho rozhodnutí nadšení, včetně některých členů jeho rodiny. Tím se ale Edoardo netrápí, jelikož se podle něj vždy najde někdo, kdo vás za zády pomlouvá. Obecně je prý však v jeho okolí dost věřících i nevěřících, kteří ho podporují. Sám dál přiznává, že ho takto radikální životní změna děsí. Opustit však své staré koníčky v plánu nemá, chce je jen zasvětit Bohu.

srpmistr ( 7. ledna 2024 02:06 )

Přesně.

krapotkin ( 8. prosince 2023 23:26 )

Dej si pozor na klíšťata.

Celebrity-chachacha ( 8. prosince 2023 15:48 )

Už je starej. 21 let.

Zobrazit celou diskusi