Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tip pro milionáře! Kupte si svůj daňový ráj: Australský ostrov osvobozený od daní je na prodej

Autor: štt - 
3. prosince 2023
16:33

Možná, že jste milionář a právě přemýšlíte nad koupí pozemku. V tom případě byste měli zbystřit! Australská realitní kancelář nabízí k prodeji ostrov. Navíc se na něj nevztahuje povinnost platit daně.

Alžbětin ostrov se nachází jen pár kilometrů od břehů státu Victoria. Jeho rozloha čítá působivých 65 akrů. Na atypickém pozemku se navíc nacházejí dva domy, které si v minulosti šlo pronajmout na Booking.com. Nicméně něco vás to bude stát… Realitní kancelář RT Edgar jej cení na zhruba 140 milionů korun.

Ředitel společnosti James Hatzolos v rozhovoru pro news.com.au uvedl, že „ostrov je vhodný především pro někoho, kdo chce mít své soukromé útočiště“. S tím nejspíš nelze nesouhlasit. Pokud jste samotářský multimilionář, je to pro vás jistě ideální nabídka.

O zbohatlících je rovněž známo, že za své majetky, ale i obecně za své výdělky, neradi odvádí daně. To je další skvělá zpráva! Vlastnictví ostrova je osvobozeno od placení daní. Při úhradě několika set milionů korun si můžete být jistí, že ani halíř nepůjde na veřejné školství či zdravotnictví.

Jedinou nevýhodou je trend zvyšující se hladiny světových oceánů. Váš daňový ráj nejspíš za pár desítek let skončí na mořském dně.

Video  Sex na pláži. Jaké pokuty za to hrozí v zahraničí?  - Videohub
Video se připravuje ...

krapotkin ( 3. prosince 2023 17:01 )

Než se tohoto ráje přestěhujete, doporučuji shlédnutí alespoň jednoho dílu Strážců hranic - Austrálie, kde vám názorně předvedou, že si nesmíte do tohoto ráje přivézt vůbec nic k jídlu (vše zabaví, abyste si museli potom nakoupit australský, geneticky upravený hnus) a ty stupidní dotazy - proč máte jenom tak málo peněz (nebo naopak proč máte tolik peněz), máte málo oblečení, máte hodně oblečení. Nevyplnil jste to správně na kartě (nerozumíte, co je tam napsáno, vaše chyba) apod.

Zobrazit celou diskusi