Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Maminka se v obchodě nakazila nemocí? Doktor varuje před fekálními bakteriemi na nákupních košících!

Autor: jel - 
26. listopadu 2023
05:00

Matka a dítě se údajně nakazily nemocí v obchodě. Podle studie z Arizonské státní univerzity se na nákupních vozících v supermarketech nachází fekální bakterie. Doktor Kunal Sood na sociální síti varuje před nebezpečím a radí používat dezinfekci.

Odborníci na Arizonské státní univerzitě zjišťovali přítomnost koliformních bakterií, specificky bakterie Escherichia coli (způsobuje průjmová onemocnění, pozn. red.) na nákupních vozících v supermarketech. Podle studie byly koliformní bakterie nalezeny na 72 procentech testovaných vozíků. Escheria coli pak na 18 z 35 vozíků.

Na fekální bakterie na košících upozornil na TikToku také lékař Kunal Sood. Reagoval tak na video maminky, která uvedla, že dala poprvé v životě dítě do vozíku a ona i batole dostaly podivnou infekci. Na rukou, nohou i puse se jim objevila divná vyrážka.

„Studie dokonce ukazuje, že vozíky jsou špinavější než toalety, protože toalety se snažíme udržovat čisté,“ uvedl doktor. Dodal, že nejlépe se lidé mohou vyhnout infekci tak, že s sebou budou nosit antibakteriální ubrousky a před použitím vždy otřou rukojeť vozíku. 

Video  Porucha trávícího ústrojí. Co může způsobit častý průjem?  - Videohub
Video se připravuje ...

 

mazanykralicek ( 27. listopadu 2023 18:27 )

Češi obecně si moc nemyjí ruce, nemají ty hygienické návyky. Přitom umytí rukou Vám může zachránit jednou i život ! Mejte si ruce ! 👍

mazanykralicek ( 27. listopadu 2023 18:26 )

Také souhlasím

mazanykralicek ( 27. listopadu 2023 18:25 )

No přesně málo mužů si i po malé potřebě umeje ruce.Fuj. A s těmi nákupními vozíky to samé hned jak přijdu domů z obchodu, myji si ruce antibakteriálním mydlem. Znáte to z kovidu 3 R - ruce, roušky, rozestupy. Tak já pořád ty ruce meju si je neustále a nemocná jsme tento rok nebyla. Ale znám lidi, co přijdou s nákupem a hned housku se šunkou, aniž by si umyli ruce. Fakt hrůza. 😨

ahojky ( 26. listopadu 2023 11:14 )

paralenka:...Přesně tak, souhlasím se vším, co jste napsala i s tím, že si nikdo netroufne cokoli říct, protože máma by ztěžovatele uštěkala🤬Nicméně od dob covidu si vždycky! madla košíku otírám desinfekčními ubrousky a po nákupu i ruce desinfekcí v autě. Jestli to někdo považuje za směšné, je mi fuk. 😁

Eva Komárková ( 26. listopadu 2023 11:10 )

Jednou na parkovišti: starší pán,asi děda šel s malým dítětem za ruku. Odskočil si ke křoví ,vytáhl myšáka,vyscal se,oklepal. Aniž by si umyl nebo otřel ruce vzal opět děťátko něžně za ruku. Uf !

Zobrazit celou diskusi