Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syn zakladatele Hamásu překvapil ostrou kritikou: Vyjádřil podporu Izraeli

Autor: štt - 
2. listopadu 2023
14:00

Syn jednoho ze zakladatelů Hamásu, Mosab Hassan Yousef, promluvil v britském televizním pořadu „Uncensored“. V rozhovoru s moderátorem Piersem Morganem si s teroristickou organizací nebral servítky. Kritizoval také účastníky propalestinských demonstrací. 

„Dost! Pokud Hamás nezničíme teď, následující konflikt bude ještě horší!“ deklamoval hledíc směrem k divákům. Z jeho očí bylo znát, že svá slova myslí smrtelně vážně. I všechny další názory říkal s neochvějnou jistotou v hlase.

Řekl, že nevěří ve vybudování svobodného palestinského státu. „Nechci další zkorumpovaný arabský režim na Blízkém východě,“ uvedl. Dle jeho názoru by pro Palestince bylo nejlepší, kdyby se nynější autonomní území dostala pod správu Izraele. Jako fungující stát by údajně dokázal svým obyvatelům zaopatřit školství, zdravotnictví a další důležité funkce.

Rovněž se zastal vojenského postupu v pásmu Gaza. Izrael vždy před útokem obyvatele vyzve, aby opustili daný prostor. Naopak Hamás kritizoval za to, že civilisty využívá jako živý štít. Po rozpoutání konfliktu již dle odhadů zemřely tisíce civilistů.

Stejně nekompromisní byl i k podporovatelům Palestiny. Ve velkých evropských městech bylo uspořádáno několik takových demonstrací. „Nechci, aby mi někdo z Londýna nebo z druhého konce světa říkal, jaká má být budoucnost palestinských dětí,“ řekl opovržlivě a debatu uzavřel vyhrůžkou: „Všichni, kteří podporují teroristy z Hamásu, budou litovat!“

Mosab Hassan Yousef je synem jednoho ze zakladatelů Hamásu. Radikální organizace usilující o osvobození Palestiny je mnohými státy, včetně České republiky, označována za teroristickou organizaci. Yousef strávil dětství ve městě Ramalláh nacházejícím se na Západním břehu Jordánu. Později se stal informátorem izraelských tajných služeb. Jeho paměti s názvem Syn Hamásu byly světovým bestsellerem, napsal The Jerusalem Post.

Video  Fiala navštívil Izrael: Jednal s Netanjahuem, setkal se s oběťmi války  - Soc. síť X - Petr Fiala
Video se připravuje ...

pindal ( 5. listopadu 2023 19:05 )

Řekni,kdo je tvůj "kůň"?

pindal ( 5. listopadu 2023 19:03 )

Co to meleš?

dr.x.crement ( 2. listopadu 2023 18:23 )

Arabská strategie spočívá v celkovém zničení Izraele,od r.1948.Arab si nesmí zahrát s Izraelcem ani šachy.
Vyhnali 400 000 židů z arabských zemí,proto je v Izraeli tolik sefardů.
Palestinci by se mohli mít velice dobře...........ale pokud žid složí zbraně je mrtvý,pokud složí zbraně muslim - bude mír...............

fido2 ( 2. listopadu 2023 18:23 )

Hm a ještě žije...divnéé.

Zobrazit celou diskusi