Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Senior (84) žije v nádherném sídle po významném senátorovi: Za nájem neplatí ani korunu!

Autor: štt - 
10. října 2023
22:04

Snad každý zná alespoň jednoho šťastlivce, který žije v levném nájemním bytě. Zatímco mnozí se s majitelem přetahují o každou korunu, někdo se roztahuje v prosluněném 3+1, za které platí jako za jednu běžnou cimru. Existují však ještě větší štístka…

Čtyřiaosmdesátiletý Roy Fox obývá jednu z nejcennějších historických památek v New Yorku. Sídlo King Manor se nachází ve čtvrti Queens a jeho výstavba se datuje na začátek 18. století. V době války o nezávislost zde bydlel i jeden z Otců zakladatelů a senátor Rufus King.

Roy Fox se živil jako hlasatel, ale po odchodu do důchodu se stal správcem této zákonem chráněné historické památky. Díky novému zaměstnání se mohl přestěhovat do domu, jemuž dokonce přináleží i vlastní park.

Přestože senior bydlí jen v jednom z vyhrazených pokojů, nemá si na co stěžovat. Nemusí totiž platit nájem. Ten je přitom v centru New Yorku opravdu vysoký.

Nedávno staršího správce navštívil youtuber Cash Jordan, aby s ním natočil rozhovor a také prohlídku jeho domu. Fox ho vzal například do pracovny, kde se nachází replika americké ústavy. V knihovně má zase kolem čtyř tisíc knih, které za svůj dlouhý život stihl přečíst.

Na otázku: „Jak přijít k podobnému bydlení?“ senior uvedl, že v New Yorku se nachází dalších 22 domů chráněných zákonem, které potřebují správce. Roy Fox všem doporučuje, aby se o takovou pozici přihlásili, až bude na jednu z nich vypsáno výběrové řízení.

Video  Výjevy jak z apokalypsy: New York zahalený v toxickém oparu  - Reuters
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi