Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Blogerka sekla s prací a cestuje po světě: Fanouškům radí, jak se dá na cestách ušetřit!

Autor: rc - 
23. září 2023
18:30

Velký sen, o kterém sní mnozí z nás, si splnila Samantha Oppenheimerová z New Yorku. Před pěti lety sekla s prací, sbalila si kufry a vyrazila na cestu. Od té doby procestovala již třiadvacet zemí. Sledovala polární záři v Laponsku, viděla pyramidy v Egyptě a užila si nekonečné pláže Havaje. O svých dobrodružstvích vypráví na svém blogu a na sociální síti Instagram. Svým fanouškům zároveň dala pár tipů, jak se při cestách dá vydělat a jak nejlépe ušetřit!

V roce 2018 se Samantha rozhodla, že ukončí práci v marketingu a začne cestovat na plný úvazek. Sbalila si kufry a vyrazila na cestu. „Nyní je to pět let a neplánuji s cestováním přestat,“ uvedla pro britský deník Daily Star s tím, že se neplánuje vrátit ani do práce. „Bylo to jedno z nejlepších rozhodnutí, které jsem udělala,“ svěřila se s tím, že díky tomu viděla mnoho úžasných zemí. Samantha je velice populární na sociální síti Instagram. Navíc píše cestovatelský blog, kde dává tipy, jak na cestách ušetřit.

Samantha prozradila také, jak se dá při cestování vydělat! I když cestujete, je prý možné mít stálý příjem. Když se někde zdrží déle, najde si brigádu. Hlídá domácí mazlíčky, pracuje v ubytovacích zařízeních a dokonce provozuje internetový obchod. Co se týče cestování a šetření úspor, pohledná blondýnka tvrdí, že je nejlepší, když si naplánujete cestu dopředu.

„Například rezervace ubytování na poslední chvíli může být pěkně drahá, takže si nezapomeňte naplánovat cestu,“ uvedla Samantha. „To platí hlavně v případě, že navštívíte zemi během hlavní turistické sezóny, například New York o Vánocích,“ řekla s tím, že je dobré nakoupit si i vlakové či autobusové jízdenky dopředu. „Také si naplánujete aktivity,“ radí dále s tím, že pokud člověk plánuje nějaké aktivity jako návštěvu kulturních akcí či muzeí, vyplatí se koupit si vstupenky online.

Člověk by si měl sbalit jen to nejnutnější. „Také omezte množství oblečení a vybírejte oblečení z lehkého materiálu,“ tvrdí Samantha. „Osobně věřím, že do příručního zavazadla a batohu se vejde cokoli,“ uzavírá.

Video  7 nejkrásnějších silnic v Evropě pro milovníky divokého řízení i nádherné přírody  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi