Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Leonie se po hádce s majitelem bytu rozhodla žít ve vlaku: Každý den se cítila jako na dovolené!

Autor: rc - 
1. září 2023
10:05

Němka Leonie Müllerová se pohádala s majitelem bytu, který měla v pronájmu a tak si sbalila věci a odešla. Aby se vyhnula dalším nepříjemnostem, rozhodla se žít ve vlaku a život kočovníka si zamilovala! Ani poté, co dokončila školu a nastoupila do práce, neupustila od života na cestě. Jen vyměnila vlak za dodávku, kterou si upravila k obrazu svému.

V roce 2015 se Leonie nepohodla se svým pronajímatelem. Rozhodla se, že se z bytu odstěhuje. Ovšem místo toho, aby si našla jiný pronájem, koupila si jízdenku za zhruba 8434 Kč, která jí umožnila nastoupit do jakéhokoliv vlaku v Německu zdarma. Život na cestě si naprosto zamilovala. Jak se svěřila britskému deníku The Sun, každý den se cítila, jako by byla na dovolené.

Leonie byla tehdy ještě studentkou. U sebe tak měla jen batoh s tabletem, oblečení a hygienickou taštičku. „Ve vlacích se opravdu cítím jako doma,“ uvedla Leonie s tím, že poznala mnoho míst, která by jinak neviděla. Navíc poznala mnoho lidí. „Čtu, píšu, dívám se z okna a neustále potkávám nové lidi. Ve vlacích je pořád co dělat,“ svěřila se v rozhovoru pro německou televizní stanici SWR. V roce 2020 Leonie dokončila školu a nastoupila do práce.

Kočovný život jí ale natolik přirostl k srdci, že se rozhodla pořídit si dodávku. S pomocí sousedů a rodičů ji upravila tak, aby v ní mohla bydlet. O svém životě na cestě vypráví na sociální síti Instagram, kde ji sledují tisíce fanoušků.

Video  5 skvostů na dohled od Lisabonu 
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi