Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Krásná Sophie (29) „šéfuje“ automobilce Porsche: Luxusní dovolené a síť hotelů!

Autor: fik - 
5. září 2023
05:00

Nejmladší členkou dozorčí rady Porsche SE se v červnu stala nejmladší dcera Hanse Michele Piëcheho, předsedy dozorčí rady, Sophie Piëchová. Dívka studuje na prestižní internátní škole biochemii. Je to nadějná vědkyně, která se zabývá studiem účinných látek proti rakovině. Na zvolení do rady ji navrhl její otec. Ochránci akcionářů však tohoto rozhodnutí kritizují a myslí si, že je Sophie příliš nezkušená. 

Sophie je v rodině první, kdo studuje biochemii a zabývá se výzkumem látek účinných proti rakovině na Akademii věd ve Vídni. Mimo studia na ni však padá stále větší zodpovědnost ze strany automobilky Porsche a otec ji dokonce navrhl do dozorčí rady.

Kráska si žije jako v pohádce. Její otec Hans vlastní hotely, domy a restaurace v Rakousku i na Mallorce. Sympatická žena studuje na elitní internátní škole ve Švýcarských horách. Studium zde na rok stojí v přepočtu více než 2 miliony korun. Na své jméno je prý velmi hrdá. 

Na jaře letošního roku se v Izraeli provdala za devětatřicetiletého Artura Resetschniga, vnuka rakouského podnikatele Karla Kahaneho. Jeho rodina vlastní soukromou banku Gutmann a největšího světového výrobce kyseliny citronové Jungbunzlauer. 

Od roku 2011, kdy jako šestnáctiletá debutantka zahajovala Ples v opeře ve Vídni, se na její bedra snáší čím dál více zodpovědnosti za Porsche. Stará se o zákazníky v Šanghaji a Singapuru a poté byla navržena na zvolení do dozorčí rady, kde od června zaujala své místo.

Německý deník Bild informoval, že Sophie schytává kritiku od ochránců akcionářů. Myslí si, že je příliš nezkušená. Kráska to však zvládá s lehkostí. Její otec na to reaguje moudrem: „Největším nebezpečím je nerozhodnout se.“ 

Video  Milionář se předváděl v ulicích New Yorku, které jsou za současné pandemie koronaviru jako vymetené.  - Instagram
Video se připravuje ...

 

jeniscka ( 5. září 2023 06:28 )

Opravte si ten headline, z Porsche vam uteklo “s”

Zobrazit celou diskusi