Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dojemné gesto Slavie pro rodinu tragicky zesnulého hasiče: Malý Zdeněček provedl čestný výkop

Autor: jel - 
8. srpna 2023
05:00

V neděli v šest hodin se odehrál poslední zápas třetího kola české nejvyšší fotbalové soutěže. Na zápas mezi fotbalovými kluby SK Slavia Praha a FC Zlín domácí pozvali do pražského Edenu rodinu hasiče Zdeňka, který tragicky zahynul cestou k zásahu. Klub předal jeho manželce Karolíně šek v hodnotě 100 tisíc korun a ani ne dvouletý syn Zdeněček dokonce provedl čestný výkop.

Ve středu 19. července vyjížděl kolínský hasič Zdeněk Hejduk (†34) společně s kolegy k požáru rodinného domu v Krakovanech. Po cestě ale došlo k havárii hasičské cisterny, Zdeněk svým zraněním na místě podlehl.

Tragédie zasáhla nejen jeho rodinu i blízké, ale také fotbalovou veřejnost. Zdeněk byl totiž velký slavista, působil jako rozhodčí a jako dorostenec dokonce hrál za FK Kolín pod současným trenérem Slavie Jindřichem Trpišovským.

Klub proto na nedělní utkání pozval rodinu zesnulého muže do prezidentské lože. Před zápasem předal předseda představenstva Jaroslav Tvrdík Zdeňkově manželce Karolíně šek ve výši 100 tisíc korun a na hasičovu počest tleskal celý zaplněný stadion.

Slavia tak odstartovala charitativní projekt Kapitánská páska, v rámci něhož klub pomohl jedenácti dětem a dospělým v těžké životní situaci.

Malý Zdeněček, syn manželů Hejdukových, navíc provedl čestný výkop. Společně s maminkou ho ke středovému kruhu doprovodil bývalý brankář a současný manažer A-týmu Přemysl Kovář. Po zápase se navíc rodina podívala do kabiny mezi hráče. Klub vítězství na Zlínem věnoval právě Karolíně Hejdukové a také dalšímu z těch, kteří jsou součástí projektu Kapitánská páska, Vláďovi Mikulášovi.

„Prcek dostal dres, maminka šek, všichni byli strašně milí. Jen ten, který by si to nejvíc užil a kvůli němuž se celý ten humbuk uskutečnil, bohužel chyběl,“ popsal otec zesnulého hasiče. „Snad to viděl a královsky se bavil, vždyť tomu jeho synovi tleskalo sedmnáct a půl tisíc slávistů. To by si tedy užil,“ dodal.

Video  V Kolíně hasič při havárii hasičské cisterny, která jela k požáru rodinného domu v Krakovanech.  - aktu.cz
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi