Po Jakubovi vyhlásili policisté pátrání 2. února. „Pohřešovaný muž byl naposledy viděn 29. ledna v restauraci v Praze 2. Od té doby o sobě nedal nikomu vědět a jeho rodina má strach o jeho život. Do této doby byl totiž denně v kontaktu se svými blízkými a pracovně byl velmi spolehlivý,“ uvedl tehdy policejní mluvčí Richard Hrdina s prosbou o pomoc při pátrání. 

Po Jakubovi intenzivně pátrala také jeho rodina, jeho bratr Tomáš sdílel na Facebooku prosbu o pomoc při pátrání. „Nelze se mu dovolat, není v pražském bytě, nepotkal se s kolegy z práce…,“ uvedl. Jakub měl podle svého bratra bydlet poblíž centra Prahy, kde trávil také volný čas. „Pracovně ale vyjížděl do lokalit po celé republice,“ sdělil Blesku bratr pohřešovaného.

O průběhu pátrání dávali vědět i jeho další přátelé, kteří o něj měli obrovský strach. „Šestý den pátrání po Jakubovi pomalu končí a já pro vás bohužel nemám žádné novinky. Vím, že nám hodně z vás chce pomoci a děkuji za to,“ napsal Jakubův kamarád Filip na Facebooku. 

V nejistotě a obavách o svého blízkého žila jeho rodina a přátelé takřka měsíc. 25. února pak přišla zrpáva, které se všichni nejvíc báli. „V sobotu krátce před polednem byl v Praze pohřešovaný muž nalezen bez známek života. V současně chvíli se celým případem zabývají pražští kriminalisté, kteří na místě vyloučili cizí zavinění a nařídili zdravotní pitvu. Další informace nebudeme s ohledem na rodinu poskytovat. Děkujeme všem za pomoc při pátrání,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Pražský filmař Jakub se od studentských let věnoval filmové tvorbě. Spolupodílel se na řadě známých filmových i televizních projektů, například na snímcích Amundsen či Havel. S legendou bojových umění Jackiem Chanem spolupracoval i na filmu My Diary. Kromě toho se podílel i na vzniku českých seriálů Rapl nebo Vzteklina.