Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sex v Praze: Nejznámější případy erotiky a násilí na veřejnosti, které musela řešit policie

/
  • Ilustrační foto
    7. srpna 2023 ● 05:00

    Cizinka na Václavském náměstí osahávala v noci kolemjdoucí muže. Pětkrát dostala pokutu a nakonec byla na tři roky vyhoštěna z Česka. Iniciativa Pod Svícnem zase letošní léto přinesla zprávu o dívce, kterou na Tinder rande brutálně znásilnil muž v lesoparku. Skončila v péči psychiatrů. Jaké další otřesnosti se v Praze poslední dobou udály? 

    Praha je plná různých lidí a o bizarní situace tu není nouze. Ačkoliv na pořádek ve městě dohlíží městská i státní policie, oči všude mít nemohou ani společnými silami. Pojďte se s Bleskem podívat na jedny z nejdrsnějších případů posledních let souvisejících se sexem v Praze.  

  • 1.

    Prostitutka vyhozená z Česka

    Ilustrační foto
    Autor: profimedia.cz

    První, spíše bizarní případ se stal na konci roku 2008. Delší dobu se cizinka pohybovala po Praze a lákala vilné muže na své exotické tělo. Aby zvýšila své šance na úspěšnou transakci sexu za peníze, muže přímo osahávala. To ji však vyšlo pěkně draho. Jak tehdy uvedla policie, konkrétně služba cizinecké policie, policejní hlídka cizinku „vyhmátla“ na Václavském náměstí v nočních listopadových hodinách, jak osahává muže a nabízí jim sexuální služby.

    Hlídku cizinka nepřekvapila, byla to pro ně „známá firma“. Při kontrole dokladů totiž zjistili, že cizinka za pouhé čtyři měsíce od srpna do listopadu 2008 stihla obdržet pětkrát blokovou pokutu za prostituci. Navíc už jednou v květnu 2007 dostala za stejné sexuchtivé chování nejpřísnější trest pro cizince, a to vyhoštění na jeden rok z Česka. „Z důvodu opětovného porušování veřejného pořádku bylo cizince uloženo správní vyhoštění z území ČR, tentokráte již na 3 roky,“ uvedla tehdy tisková mluvčí policie Jana Dundová.

  • 2.

    Onanie na nádraží a pak útok ve vlaku

    Muž, který onanoval na nádraží a poté dívku napadl ve vlaku
    Autor: Policie ČR

    Další problémy pro trestance a doživotní trauma pro tehdy devatenáctiletou dívku, taková je bilance sexuálního útoku z května 2021. Když studentka střední školy procházela po osmnácté hodině budovou železniční stanice Praha-Smíchov směrem na nástupiště, všimla si muže, který se pohyboval v její těsné blízkosti. Poté, co oba dva dorazili na peron, zalezl mladý muž do odstavené vlakové soupravy a skrze okno vlaku začal před dívkou onanovat.

     

    Mezitím přijel rychlík, do kterého dívka nastoupila, bohužel nastoupit stihl i dotyčný chlapík. V kupé jednoho z vagonů ji pak našel samotnou a vrhl se na ni. „Uchopil ji za levé zápěstí, násilím zvedl ze sedadla a silou přitiskl na stěnu kupé. Dál se naštěstí nedostal. Když začal vlak brzdit ve stanici Praha hlavní nádraží, v obtěžování přestal a po zastavení z něj utekl. Otřesená dívka pak celou událost nahlásila na policejní služebně,“ informoval tehdy mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

    Díky velké medializaci sexuálního útoku se zhruba po týdnu podařilo podezřelého ztotožnit a dopadnout. Policisté „chlípníka“ vypátrali okamžitě, odpykával si totiž tehdy ve vazební věznici trest za drogový kriminální čin. Později se na policii přihlásily další tři ženy, které měly podobnou zkušenost.

  • 3.

    Tinder rande se změnilo v peklo

    Teprve v červnu 2023 přišla iniciativa Pod Svícnem s otřesným případem mladé slečny, kterou brutálně znásilnil muž během rande domluveného skrz populární seznamovací aplikaci Tinder. „Napsala nám paní z krizového centra, že přijali brutálně znásilněnou slečnu uživatelem z Tinderu. Zatáhl ji do jednoho pražského lesoparku,“ uvedli členové iniciativy na twitteru.

    „Ani neplakala, vyloženě naříkala. Rovnou ji odvezli do psychiatrické léčebny, v krizovém centru dlouho nepobyla,“ sdělila v červnu portálu Seznam Michaela Studená, spoluzakladatelka iniciativy Pod Svícnem. Kvůli obrovskému traumatu, které dívce znásilnění způsobilo, zřejmě podle členů iniciativy ani incident nenahlásila na policii.

  • 4.

    Brutální znásilnění na Letné

    Znásilnění v Letenských sadech: Policisté hledají pachatele. (17. června 2023)
    Autor: Policie České republiky

    Poslední případ se odehrál v červnu 2023 v pražských Letenských sadech. Mladou ženu 17. června v brzkých ranních hodinách brutálně fyzicky napadl a poté i znásilnil muž tmavé pleti (25), který v noci předtím navštívil hudební akci u pražského metronomu, tedy letenského „kyvadla“. Poté se odebral na Štefánikův most, kde oslovoval kolemjdoucí ženy. Pachateli znásilnění hrozí až desetileté vězení.

    Muž cizí národnosti pobýval v Praze jako turista. V červenci se policistům podařilo násilníka vypátrat za rakouskými hranicemi. Do Čech bude podle Policie ČR s ohledem na závažnost činu, ze kterého je podezřelý, vydán.

    Video
    Video se připravuje ...

    Znásilnění v Letenských sadech: Policie hledá podezřelého. Policie ČR

    Fotogalerie
    6 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy