Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejslavnější pražští naháči: Míra z křoví, výtržník s vodotryskem i „psychopat“ Aleš! Co za obnažování hrozí?

/
  • Psychopat Aleš Bejr z Prostřeno: Kvůli pár tisícovkám běhal nahý po Praze!
    31. května 2023 ● 16:35

    Praha, svět ve světě, člověka tu nepřekvapí opravdu nic. Například ani to, když se někdo promenáduje na ulici nahatý. Míra Ahimsa bydlí v křovinách Šáreckého údolí, chodí pouze „na adama“. Další naháč se koupal v kašně na Karlově náměstí, před hlídkou si sedl na vodotrysk. Třetím nudistou je známý kontroverzní youtuber a bavič Aleš Bejr, který se za dvacet tisíc proběhl nahatý po Karlově náměstí. Co hrozí v případě, že naháče dopadnou strážníci? A proč se zmínění „adamité“ procházeli po Praze tak, jak je Bůh stvořil?

    Že na veřejnosti nesmíme chodit nazí známe všichni od mala. Někdo ale pravidlo poruší. Může jít o přesvědčení, provokaci nebo snahu pobavit. Jedná se však o přestupek a člověka může takový „žertík“ přijít pěkně draho. V extrémních případech hrozí i vězení. Podle Ireny Seifertové, mluvčí Městké policie hl. m. Prahy, se jedná o přestupek proti veřejnému pořádku, kdy dotyčný vzbudí veřejné pohoršení.

    „Za tento přestupek může strážník či policista uložit na místě pokutu do 10 tisíc korun, v případě opakovaného páchání může správní orgán uložit trest až 15 tisíc korun,“ sděluje Blesku. Samotné dokazování přestupku je však prý složité. Nezbytnou podmínkou však je, že čin musí být spáchán veřejně, to znamená nejméně před třemi osobami současně přítomnými. „Každý máme právo na svobodu projevu, ale ani toto právo není bezbřehé,“ konstatuje Irena Seifertová.

    Za veřejné pohoršení mohou být považovány takové projevy, které svým obsahem nebo formou intenzivně narušují mravnost, například vykonávání potřeby nebo zvracení na veřejnosti, ale také převracení popelnic, sex nebo masturbace na veřejnosti a mnoho dalšího. Za loňský rok řešili strážníci v hlavním městě celkem 1 400 přestupků týkajících se vzbuzování veřejného pohoršení. Za první tři měsíce letošního roku to bylo zatím 300 přestupků. 

    Trestný čin

    Pokud se bude jednat o hrubou neslušnost, může být nevhodné chování zařazeno mezi trestné činy. Mluvčí městské policie uvádí příklad muže s obnaženým penisem na veřejném koupališti plném jak dospělých, tak zejména malých dětí. „Zde bychom už mluvili o trestném činu, konkrétně o přečinu výtržnosti. V případě trestného činu se navíc vyžaduje úmyslná forma zavinění,“ dodává.

     

  • 1.

    Nahota jako alternativní styl života

    Míra Ahimsa by nejraději chodil nahý všude. Avšak toleruje předsudky společnosti, a tak si nahoty užívá pouze na opuštěných místech a pražských nudaplážích
    Autor: Eva Fornálová

    Jeho domovem je Šárecké údolí, jeho tempo je v souladu s přírodou! Pokud by existoval o známém dobrodruhovi z Prahy 6 pořad, třeba by měl tuto úvodní znělku. Míra Ahimsa (45) žije už okolo dvaceti let svobodně na cestách jen s minimem. V roce 2005 se rozhodl, že začne žít v souladu s přírodou. Odnesl tedy vše, co vlastnil, do popelnice, a nechal si jen pas a spacák. V hlavním městě se zabydlel v křovinách Šáreckého údolí. Na zimu však obvykle putuje do Španělska za teplem.

    Sám se nikdy nechtěl stát člověkem z davu, který pracuje pro peníze a žije život bez naplnění. S tím souvisí i oblékání, které mu přijde zbytečné. „Tak moc rád bych žil nahý. Kdybych tak dostal právo, abych mohl chodit bez oblečení. V Mnichově zrovna legalizovali tři nudistické plochy v blízkosti centra. A četl jsem i o jednom klukovi z Frankfurtu, co chodí běžně nahý,“ řekl už před lety Blesku Míra.

    Myšlenka Míry je velmi mírumilovná. „Nazí lidé by spolu nesoupeřili. Nahota dle mého názoru vede k vědomějšímu i klidnějšímu životu a takovýto zdravější jedinec pak nemá potřebu víc ničit planetu a narušovat přírodu, protože když se přijme ve své přirozené pravé podstatě, odpadá důvod vést další války, boje a hromadit majetek v rámci konzumního blahobytu,“ vysvětloval podstatu života bez potřeby skrývat své tělo.

  • 2.

    Provokace v centru Prahy

    Karlovo náměstí
    Autor: reprofoto Mall TV

    Jiným dobře zdokumentovaným pražským naháčem se stal mladý muž (tehdy 24), který se rozhodl se za teplého říjnového dne vykoupat v kašně na Karlově náměstí. Na místo byla přivolána hlídka městké policie. Muž ve fontáně hlídku provokoval a sám vylézt nechtěl. V jednu chvíli si dokonce sedl přímo na vodotrysk uprostřed kašny a čekal, jestli si pro něj strážníci přijdou. Nakonec zabral křik partnerky, která mu rozkázala okamžitě vylézt ven. Muže přišla podzimní koupel draho, dostal nejvyšší možnou pokutu ve výši deseti tisíc korun.

  • 3.

    Nudaběh po náměstí

    Video
    Video se připravuje ...

    Čtvrteční Prostřeno: Psycho Aleš šokuje! Co naservíroval? FTV Prima

    Největší poprask způsobil jednoznačně showman, kontroverzní youtuber a zápasník Aleš Bejr. Mimo jiné se proslavil i svými kousky v pořadu Prostřeno! nebo v pořadu Tchyně. Za úplatu dvacet tisíc se spolu s další ženou svlékl donaha a přeběhl Karlovo náměstí jen v čepici. „Zavolali mi, že shánějí nějakou atrakci. Řekli mi, že se mám na náměstí proběhnout nahatý ještě s jednou najatou pornoherečkou. Slíbili mi za to dvacet tisíc,“ sděluje Blesku. Lidé, kteří se znají z agenturního prostředí, si prý totiž mezi sebou dávají kontakty. Tak se k Alešovi nabídka dostala.

    Ve chvíli, kdy běželi oba nahatí ruku v ruce, projížděla kolem tramvaj. „Vzpomínám si, že na mě cestující v troleji řvali: ‚Ty dobytku! Ty úchyláku! Co děláš?“ směje se Aleš. Celá akce prý byla domluvená. Nejprve dělali drahoty, ale nakonec přijali dvacet tisíc. Avizované peníze Aleš dostal. V této době začínal natáčet na Youtube a měl už za sebou před televizními obrazovkami například kontroverzní roli v pořadu Tchyně.

    Přestože k natočení krátkého videa z Karlova náměstí došlo už v roce 2016, kdy nebyl ještě Aleš Bejr tolik známý, produkce video vypustila až o tři roky později na jaře roku 2019. „Což se jim hodilo do krámu. Účinkoval jsem v Prostřenu! a způsobil jsem mediální boom. Z toho důvodu video médiím prodali,“ kroutí hlavou. 

    Načasování videa bylo pro Aleše dost nešťastné protože zrovna v té době prožívali se svou ženou manželskou krizi. „Oni k videu napsali: ‚Psychopat běhá po Karláku se svou milenkou!‘ Tyto články se zřejmě prodávaly. V té době frčelo Prostřeno!, lidé to měli v palici. Všude se tom mluvilo. Proto to vystřelili,” popisuje Aleš Bejr. „Žena o natáčení ani o Prostřenu! nevěděla. Ale když se to pak ukázalo s Prostřenem!, tak byla rozzuřená,” vzpomíná „Psychopat”. Nad tím, že ho mohli chytnout strážníci, Aleš nepřemýšlel. Za případné problémy by prý nejspíš zodpovídala produkce.

    Fotogalerie
    14 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 7

Uživatel_5351473: Ty ses taky narodil nahej, úchyle;-)

(17. 03. 2024 08:12)

Libuse311:

(07. 08. 2023 10:35)

jasnavolba: praha se už dávno proměnila v žumpu,léjna společnosti.

(04. 06. 2023 11:00)

profano: Úchyláci.🤮

(31. 05. 2023 18:16)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy