Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Je libo ramen z krokodýla, či z obřího korýše? Na Tchaj-wanu servírují monstrózní pokrmy

Autor: štt - 
6. července 2023
10:30

V malém tchajwanském bistru servírují speciální polévku, která na internetu vzbudila pobouřené reakce. Na okraj vývaru s nudlemi přidávají nohu obřího plaza. Slibují však, že po jeho snědení „se zamilujete“.

Restaurace Witch Cat v okrese Yunlin se specializuje na přípravu ramen. Jedná se o tradiční asijským pokrm, jehož základ tvoří silný masový vývar doplněný o rýžové nudle a variaci zeleniny. Bývá servírován s plátky drůbežího či jiného běžného masa.

Místní kuchaři se však rozhodli polévku „vytunit“. Vývar připravují z krokodýlího masa a na okraj každého takto připraveného talíře přiloží plazí packu. Pokrm málokdo odváží sníst, ale přesto je velice populární. Proč tomu tak je? Lidi se s ním chtějí hlavně pochlubit na Instagramu, píší na Daily Mail.

Provozní však slibují, že ramen má vedlejší žádoucí účinky. Vedle čtyřiceti druhů koření do jídla přidávají jednu speciální ingredienci – lásku. Když se odvážíte nezvyklé maso ochutnat, tak „ve svém srdci probudíte tu nejčistší a bezpodmínečnou lásku“. V překladu se má tedy jednat o afrodiziakum.

Vedle krokodýlího existují i další „monstrózní“ varianty ramenu. Například v Tchaj-peji se stojí fronty na lahůdku ze stejnonožce. Za misku s tímto čtrnáctinohým obřím korýšem byste zaplatili v přepočtu zhruba tisíc korun. Vyzkoušet můžete i ramen s celou žábou.

A co vy? Zkusili byste jedno z jídel?

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi