Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Podcast: V sexu se začnou první nudit ženy. Co s tím dělat, poradila sexkoučka

Video se připravuje ...
Autor: pdc, ub, jim - 
23. června 2023
17:00

Hostka pořadu Už budu! Julie Gaia Poupětová o sobě tvrdí, že je první sexkoučka v České republice. Své klienty vede k tomu, aby v sobě a mezi sebou probudili dřímající nebo nefunkční sexualitu. Jak lze sex i po mnoha letech ve vztahu oživit, a proč se jako první začnou nudit ženy, popsala odbornice v podcastu.

Sexkoučka Julie Gaia Poupětová pracovala nejprve jako kouč pro zaměstnance různých firem. Při vlastním školení s mezinárodními experty přišla na to, že chce něco jiného a jednomu ze školitelů se svěřovala, že se "potřebuji dostat hloubš, hledám hlubší podstatu a smysl toho všeho. Nejenom tu firmu a ty výkony, ale vlastně jít s těma lidmi mnohem víc k jejich jádru, k individualitě, k nějaké osobnosti, k životním potřebám. Někde se mi tam propnul ten sex a říkám, já bych vlastně chtěla koučovat sex," svěřila se muži, který ji s vážnými obavami, že chce zahodit vše, čeho dosáhla, odpověděl: "Tak teda hodně štěstí!"

Video Už budu! Celý rozhovor se sexkoučkou Julií Gaiou Poupětovou - pdc, ub, Jedlička, Marek, Chebotareva
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

A štěstí při Gaie skutečně stálo, neboť se stala první certifikovanou sexkoučkou v České republice a dnes má již 15 let praxe. A co vlastně dělá? Podobně jako vztahový terapeut nebo psycholog se vydává po příběhu párů, tak sexkoučka Julie zjišťuje, co se dějě v ložnici a mimo ní, jak lidem může pomoci a rozvíjet jejich schopnosti.

Nejčastěji k ní chodí lidé, kteří se neshodnou na míře sexu. Jeden ho chce moc a druhý méně. "Vztahy, kde ti lidé mají stejnou potřebu i po dvou, třech, čtyřech, pěti, deseti, dvaceti letech, těch je minimum. Normální je mít rozdíly v potřebě sexu. Samozřejmě se to mění i v průběhu života a v dlouhodobém vztahu. Máme docela zajímavé studie, že v dlouhodobých vztazích se mnohem dříve začínají nudit ženy než muži," zdůraznila sexkoučka, že spory o to, kolikrát mít sex, jsou zcela běžné.

Děkujeme, že nás sledujete, odebíráte a hodnotíte. Můžete nám napsat, co si o podcastu myslíte, nebo doporučit hosta na bleskpodcasty@cncenter.cz. Více informací o moderátorce Zorye Blue naleznete zde.

Těch příčin, proč se ženy začnou nudit je vícero, ale oproti svým partnerům, tak ženy často sáhnou k tomu, že sex přestanou dělat úplně. Zatímco znuděný muž podle sexkoučky svou sexualitu neuzavře, protože si myslí, že je schopný si užívat sex a emočně se oproti ženám neangažovat. Což je podle Poupětové rozšířené dogma. Určité procento žen si také umí užít jen sex a naopak pánové si se svými milenkami povídají, chodí na kafe, a tudíž budují nějaký vztah. Řešení, jak se nevěrám, nudě a odcizení vyhnout, je naprosto jednoduché!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.