Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Olomoucí se potuloval exotický nandu: Úřady chtěly ptáka odstřelit, přežil jen díky místní zoo

Autor: jel - 
5. června 2023
15:51

Na neobvyklého opeřence bylo možné v minulých týdnech narazit na okraji Olomouce. Pohyboval se tam exotický pták nandu pampový. Nikdo se po něm zřejmě nesháněl, zvíře zároveň nikoho neohrožovalo. Nandu však představoval možné nebezpečí a tak megistrát rozhodl, že bude odstřelen. Na poslední chvíli zasáhla olomoucká zoo.

O nezvyklém případu informovala minulý týden Česká televize. Ta uvedla, že zvíře se pohybovalo u Chomoutova na okraji Olomouce. Přestože nikoho neohrožovalo, podle magistrátu nebylo možné odhadnout, jak se bude nandu do budoucna chovat. Kvůli bezpečnosti bylo proto rozhodnuto, že pták bude odstřelen.

Olomoucká zoo se ale následně nabídla, že se nandua pokusí odchytit. „Už byl povolán člověk, který měl toto zvíře odstřelit,“ sdělila ČT mluvčí Zoologické zahrady Olomouc Iveta Gronská. Likvidace ptáka naštěstí nakonec nebyla třeba. Pracovníkům zoo se podařilo opečence odchytit a v současné době už je u nového majitele. Ukázalo se, že původní majitel neměl nandua registrovaného, je tak možné, že jej choval nelegálně, a proto po něm ani nepátral.

Video  Strážníci naháněli v Brně uprchlého pštrosa Edu  - Městská policie Brno
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi