Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Žena strávila stovky dní v jeskyni: Víc než 16 měsíců se nemyla!

Autor: rc - 
15. dubna 2023
15:17

Žít stovky dní v podzemí se rozhodla Beatriz Flaminiová! Padesátiletá rodačka ze španělského Madridu se 21. listopadu 2021 uchýlila do jeskyně. V hloubce větší než 70 metrů strávila nejméně 500 dní! Horolezkyně se měsíce nemyla.

V předminulém roce se Beatriz Flaminiová rozhodla k šokujícímu činu. Rodačka z Madridu si předsevzala, že stráví stovky dní v hluboké jeskyni odloučená od okolního světa. Výzvu zahájila 21. listopadu 2021, kdy sestoupila do odlehlé jeskyně. Strávila tam dlouhé měsíce.

Stovky dní v jeskyni

Z jeskyně vyšla až 14. dubna letošního roku, kdy její příznivci oznámili, že výzvu splnila. Podle informací Daily Mirror strávila v izolaci 509 dní, nicméně pobyt v podzemí musela na několik dní přerušit. Zhruba po 300 dnech se údajně objevily technické problémy a tak Beatriz přečkala osm dní ve stanu. Po tu dobu prý nebyla s nikým v kontaktu a vrátila se dolů do jeskyně, jakmile se problém vyřešil.

Měsíce se nemyla

Beatriz se rozhodla splnit výzvu v rámci projektu zvaného Timcave, který má za cíl zkoumat, jak by se jedincům dařilo žít dlouhou dobu v osamocení a v podzemí. Źena svůj pobyt dokumentovala pomocí dvou kamer. Dobu strávenou v izolaci popsala jako „výbornou a nepřekonatelnou“.

Z civilizace jí nejvíce chyběla sprcha! Poté, co se vylezla z podzemí, médiím sdělila, že se potřebuje osprchovat, protože se nemyla víc než 16 měsíců! Navíc odvážná Španělka dodala, že stále žije v době, kdy sestoupila do jeskyně. Za dobu strávenou v podzemí nesledovala dění ve světě.

Video  Československé dobývání Everestu: Fenomenální úspěch i tragédie  - Videohub
Video se připravuje ...

Kacka_1 ( 19. dubna 2023 21:10 )

Chudák přišla o tolik pravdivych informací z médií a všechny ty neizolovaný viry..

lollo ( 16. dubna 2023 10:55 )

Nechce se mi to teda hledat. Ale když se nemyla, to ani nepila? To tam nebyla žádná podzemní voda? Tak to už je jen duch, ne?

Zobrazit celou diskusi