Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Holčička (3,5 měs.) přežila zemětřesení v Turecku: Po 54 dnech se shledala se svou maminkou

Autor: rc - 
6. dubna 2023
17:31

Neuvěřitelných 128 hodin pod troskami domu strávila Vetin Begdaşová. Třiapůlměsíční dítě vyprostili záchranáři po zemětřesení ze sutin v turecké provincii Hatay a předali ho do péče lékařů. Holčička, které zdravotníci začali říkat „Gizem neboli tajemství“, se po dlouhých 54 dnech konečně shledala se svou maminkou!

Šťastnou zprávu na sociální síti oznámila ministryně pro rodinu a sociální služby Derya Yaniková. Na Twitteru uvedla, že se jim podařilo najít rodinu holčičky Vetin Begdaşové, jejíž příběh dojal celý svět.

128 hodin pod troskami

Třiapůlměsíční hrdinku našli záchranáři pod troskami domu v turecké provincii Hatay. V sutinách strávila neuvěřitelných 128 hodin. Záchranáři ji převezli do nemocnice a úřady se snažily najít její příbuzenstvo. Nikdo už nedoufal, že by příběh Vetin, které zdravotníci začali říkat „Gizem“, což znamená tajemství, mohl skončit šťastně.

Shledání s maminkou

„To dítě je opravdový zázrak,“ uvedla Yaniková s tím, že poté, co ji záchranáři vytáhli ze sutin, neměla žádná vážná zranění. Úřadům se nakonec skutečně podařilo najít její příbuzné a to díky testům DNA. V neděli se tak Vetin po dlouhých 54 dnech znovu shledala se svou maminkou Yasemin, která je hospitalizovaná v nemocnici v Adaně. Na videu, které Yaniková rovněž publikovala na Twitteru, je vidět její cesta z Ankary do Adany, kde ji konečně ve svém náručí sevřela její maminka.

Video  Holčička Vetin (3,5 měs.) strávila po zemětřesení 128 hodin pod troskami. Po 54 dnech se znovu shledala se svou maminkou.  - Twitter/@deryayanikashb
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi