Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Městečko v Čechy oblíbeném Chorvatsku nabízí zájemcům pozemky za neuvěřitelné tři koruny!

Autor: pma, inf - 
21. března 2023
19:04

Úřady chorvatského města Bale, které leží v Istrijské župě, lákají mladé rodiny k tomu, aby se přestěhovaly do jejich města. A zájemce se rozhodly motivovat skutečně lukrativní nabídkou. Lidé si mohou ve městě pořídit jednu z 23 parcel, přičemž jedna vyjde v přepočtu na tři koruny. Zájem je enormní.

Ten, kdo by chtěl za levný peníz bydlet v prosluněné oblasti u Středozemního moře, má jedinečnou příležitost. Chorvatské městečko Bale leží v Istrijské župě a je zhruba deset kilometrů vzdálené od oblíbeného turistického centra Rovinj.

Vedení města se kvůli neustále rostoucím cenám za stavební pozemky rozhodlo, že dá k dispozici 23 parcel, a to až za bláznivou částku. Každý z pozemků vyjde na neuvěřitelnou jednu chorvatskou kunu, což jsou v přepočtu zhruba tři koruny.

Úředníci budou zájemce vybírat

Vzhledem k nízké ceně není s podivem, že zájem o nemovitost v blízkosti moře je enormní. O jeden pozemek o výměře zhruba 250 metrů čtverečních se uchází přes deset rodin.

Edi Pastrovicchio z magistrátu v Bale chorvatskému deníku Dnevnik.hr osvětlil, jak bude výběr nových majitelů parcel probíhat. „Vybírat budeme třeba podle počtu dětí, zda dotyční pochází z Bale, či nikoliv. To může zájemcům přinést nějaké plusové body. Následně pak vybereme ty, kteří se budou moci ve městě trvale usadit,“ sdělil úředník.

Úřady chtějí přilákat přes 400 nových obyvatel 

Do prodeje by parcely měly jít během čtrnácti dnů. Není to přitom poprvé, kdy se město k podobnému kroku odhodlalo. Již před několika lety podobně levně prodalo na třicet parcel a ve městě se tak usadily tři desítky mladých rodin. Podle tamního magistrátu by bylo optimální, kdyby v Bale žilo přes 1 500 obyvatel. Současná populace v chorvatském městečku přesahuje 1 100 osob.

Video  Na co si dát pozor během dovolené v Chorvatsku  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

 

Zobrazit celou diskusi