Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 18°C

Rumunský Bermudský trojúhelník: Tajuplný les láká záhadology z celého světa

Autor: štt - 
5. března 2023
22:15

Transylvánie proslula příběhem o krvelačném hraběti Drákulovi. Hornatá oblast nacházející se na západě Rumunska skrývá i další tajemství. Zvláštní energie seúdajně soustředí v lese Hoia Baciu. Nadšenci z celého světa se sem sjíždějí, aby okusili tajuplnou atmosféru ukrytou v korunách stromů.

Les se nachází v blízkosti města Kluž a jeho rozloha činí zhruba 300 hektarů. Své pojmenování dostal po pastýři, který se ztratil v hustém porostu, když naháněl zatoulané stádo ovcí. Jiná historka vypráví o dívce, která se z lesa vrátila po pěti letech bez jediné známky zestárnutí. Les je považován za jakýsi rumunský Bermudský trojúhelník, někteří místní věří, že ti, kdo do něj vstoupí, už se nevrátí, případně si ponesou následky.

Na internetu lze najít stovky strašidelných příběhů, v nichž návštěvníci popisují, jak jim v jednu chvíli přestal fungovat telefon nebo je zničehonic rozbolela hlava. Sophie Buchanová, reportérka britského listu The Independent, se do Hoia Baciu před lety vypravila, aby si na mýty opředenou oblast udělala vlastní názor.

Jako doprovod si zvolila místního průvodce Alexe. Ten má s lesem bohaté, ale i nepříjemné zkušenosti. Například v něm odmítá nocovat.

„Když jsem totiž  s přáteli v lese stanoval poprvé, opakovaně nás probudil velmi hlasitý zvuk kopyt. Jako od koně nebo velkého jelena. Stačilo však i tiše vystrčit hlavu ze stanu a podivný zvuk okamžitě ustal,“ vyprávěl muž.

Záhadná místa přitahují zvláštní lidi. Mnozí turisté si přejí les navštívit po setmění, nejlépe za úplňku. Alex si vzpomněl na svého kolegu, který musel celou noc trávit s mužem, jehož fascinovala smrt.

„Cestou mu vyprávěl, jak je posedlý smrtí a jak je rád v blízkosti lidí, kteří umírají a dívá se na ně. Pro Mariuse to byla opravdu dlouhá noc,“ dodal Alex.

Vedle ufologů a podivínů sem jezdí i běžní turisté. Oblast je protkána turistickými či cyklistickými stezkami. Mezi oblíbené atrakce patří zvláštně tvarované stromy.

Video  UFO u Roswellu  - Videohub
Odemknout video

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi