Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž ve zdech rodinného domu našel přes 300 kilogramů žaludů: Nasyslili si je tam ptáci

Autor: rc - 
11. února 2023
18:10

Američan Nick Castro vlastní firmu na hubení škůdců a za svou kariéru už zažil mnohé. Ovšem to, co našel ve zdech domu v kalifornském městě Santa Rosa, ho překvapilo pořádně. Za zdmi domu objevil hromadu žaludů! Uschováno jich tam bylo přes 317 kilogramů.

Po sociální síti Facebook začaly kolovat fotografie, jež na oficiální stránky své firmy publikoval Nick Castro. Nick se víc než 20 let zabývá hubením škůdců. Za svou kariéru už viděl a zažil hodně věcí, ale na to, co ho čekalo v rodinném domě v Santa Rose, nikdy nezapomene.

Nicka na konci ledna zavolala rodina, aby ji zbavil obrovského množství žaludů, které jim do zdí domu nahromadili ptáci! Nick se dal do práce a ve chvíli, kdy podle The Guardian udělal díru do zdi v ložnici, sesypala se jich na něj doslova hora.

„Na tohle jsem narazil v práci,“ napsal Nick k fotografiím. „Neskutečné, nikdy jsem se s ničím podobným nesetkal,“ dodal deratizátor, jehož příspěvek sdílely stovky lidí. „Předpokládali jsme, že žaludy jsou jen asi ve čtvrtině stěny. Ukázalo se, že byly nahromaděny vysoko až na půdu domu,“ uvedl Nick pro New York Post s tím, že kolem domu udělal několik dalších děr, z nichž se na něj sesypaly žaludy. 

Datlové si prý do domu vyklovali několik děr, do nichž si žaludy začali shromažďovat na zimu. Ty ale začaly propadávat děrami do mezer ve zdech, a postupně jich přibývalo. „Pták byl trochu hromadič,“ poznamenal Nick a dodal, že šlo o datly, kteří do domu nanosili víc než 317 kilogramů žaludů. 

Video  Kde najdete největší sokolovnu na světě?  - Videohub
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi