Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Úspěšný romský podnikatel šokoval: Nejdřív přespával v autě, teď si koupil luxusní jachtu

Autor: štt - 
15. prosince 2022
18:06

Muž prozradil, jak se z bezdomovce stal úspěšným miliardářem. Dříve musel přespávat ve svém autě a nyní vlastní dům v centru Londýna. Nedávno si koupil jachtu, z jejíž ceny se vám zatočí hlava.

Alfie Best se narodil do velice chudých poměrů. Jeho romští rodiče žili v karavanu nedaleko města Leicester. Přestože otec pracoval sedm dní v týdnu, neměli moc peněz. Best se pro Daily Star svěřil, že jej dodnes považuje za svůj největší životní vzor.

Přestože svůj úspěch přičítá jisté dávce štěstí, věří, že za na ním stojí obrovské množství práce. Podnikateli se podařilo odrazit ze dna a najít svou životní cestu. V minulosti například přespával v autě, protože neměl kde bydlet. Nyní vlastní přes stovku rekreačních středisek po celé Velké Británii.

Podnikatel si rád dopřává luxus. Vlastní například vrtulník, auta značky Rolls Royce anebo byt v centru Londýna. „Letět ve vlastním letadle je fenomenální zážitek,“ sdělil Best. Ovládnout vzduch mu nestačilo, a tak si koupil další nevšední hračku – šest metrů dlouhou jachtu.

Loď jej vyšla v přepočtu na čtvrt miliardy korun! Má sen, že s ní projezdí Středozemní moře. Na palubu se vejde dalších sedm hostů. „Tahle jachta je něco extra. Vybavil jsem ji zbrusu novými vodními skútry, nafukovacím bazénem a výsuvnou plošinou,“ pochlubil se otec dvou dětí.

Podnikatel se nedávno ocitl na 232. místě v žebříčku nejbohatších Britů, který každoročně vyhlašuje The Sunday Times.

Video  Howard Hughes. Miliardář oslnil svými vynálezy i filmy svět, skončil jako nešťastný podivín  - Videohub
Video se připravuje ...