Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž doma pěstuje smrtelně nebezpečnou rostlinu: Kopřivák už dohnal několik lidí sebevraždě!

Autor: rix - 
6. listopadu 2022
14:49

Brit Daniel Emlyn-Jones z Oxfordu doma vypěstoval nejnebezpečnější rostlinu světa. Jiné pěstitele prý před lety donutila k sebevraždě. Kopřivák morušovitý dokáže žahnout tak, že bolest bývá přirovnávána k zásahu elektřinou a zároveň popálení od kyseliny.

Daniel má pro strach uděláno. I když takové žahnutí od kopřiváku může způsobit měsíce strastí, pěstuje ho přímo u sebe v pokoji. Přeci jenom se ale pojistil. Bylinu má v kleci, na kterou nalepil jednoduchý vzkaz. „Pozor, nebezpečí,“ stojí na lístku u rostliny. 

Když člověk přijde do kontaktu s kopřivákem, ucítí okamžitý a silný pocit pálení v místě kontaktu. Bolest během následujících třiceti minut zesílí a může trvat týdny až měsíce. Oběti jsou pak vystaveny martyriu, při kterém nemohou pracovat, ani spát. 

Podle deníku Oxford Mail muselo být několik lidí po kontaktu s rostlinou hospitalizováno. Ani to ale není to nejhorší. Někteří pěstitelé údajně v agonii spáchali sebevraždu. Daniel si je prý nebezpečí vědom. „Nechci vypadat jako blázen, mám to všechno pod kontrolou,“ tvrdí. 

Video  Masožravka vám neublíží! O tom se přesvědčíte v Botanické zahradě UK  - Eva Fornálová
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi