Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Veroniku vyděsil parazit v čerstvé koupené rybě: Škrkavka v tresce ze supermarketu!

Autor: štt - 
9. října 2022
16:22

Žena si v Lidlu zakoupila zkažené rybí filety. Když doma otevřela obal, nemohla věřit svým očím. Na tresčím mase se plazil centimetr dlouhý parazit. Údajně se jedná o škrkavku, která může být pro člověka velice nebezpečná. Natrvalo vám může poškodit zažívací a trávicí trakt.

„Treska tmavá zakoupená v Lidlu. Byl v ní sleďový červ neboli škrkavka. No, tak asi si rybu zase nějakou dobu nekoupím,“ napsala Veronika Kotašová na svém TikToku. Zákaznice si závadné maso zakoupila ve známém obchodním řetězci.

Na chybu dle vlastních slov ihned prodejce upozornila. Na webu německé společnosti se však zatím žádné vyjádření neobjevilo. Redaktoři z eXtra.cz oslovili i mluvčího Lidlu, ale odpovědi se zatím nedočkali.

Sleďový červ je jedním z nejčastějších parazitů, s kterým se můžeme u mořských ryb setkat. Napadá zejména makrely, tresky a sledě. Nebezpečný je po pozření syrového masa. Larvy, které se dostanou do trávicího traktu člověka, mají tendenci rozšiřovat se i do dalších orgánů, kde dospívají. Dospělý jedinec ihned, co vyloučí vajíčka, uhyne.

Nejčastějšími příznaky jsou nevolnost a zvracení. Bolesti se mohou dostavit takřka ihned nebo i týdny po pozření. Diagnostikovat nákazu lze gastroskopickým vyšetřením, během něhož mohou být červi odstraněni.

Zobrazit celou diskusi