Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Studentka (†23) po teroristickém útoku v Bruselu trpěla depresemi: Podstoupila eutanazii!

Autor: rc - 
8. října 2022
13:52

Studentka Shanti De Corteová se před šesti lety chystala z Belgie letět do Itálie. Předtím, než stihla odletět, letištěm v Zaventemu otřásl výbuch. Teroristé takzvaného Islámského státu tam odpálili bombu. Desítky lidí zemřely a další utrpěli zranění. Shanti přežila bez fyzické újmy, ale otřesný zážitek ji poznamenal po psychické stránce. Třiadvacetiletá žena se rozhodla podstoupit eutanazii.

Shanti bylo sedmnáct let, když se svými spolužáky vstoupila na letiště v belgickém Zaventemu. Bylo 22. března a skupinka měla odletět na výlet do Itálie. Studentka byla s kamarády v odletové hale, když teroristé z Islámského státu odpálili nálož. Bombový útok si vyžádal 32 životů. Zranění utrpělo víc než 300 lidí.

Od tragédie na bruselském letišti uplynulo už šest let, ale hororový zážitek Shanti poznamenal natolik, že se z otřesu nemohla dostat. Od incidentu trpěla depresemi a sužoval ji posttraumatický syndrom. Neustále dostávala záchvaty paniky. Svěřila se do péče odborníků v psychiatrické léčebně v Antverpách, ale i přesto, že užívala antidepresiva a snažila se minulost hodit za hlavu, se deprese neustále vracely. V roce 2018 se dokonce pokusila o sebevraždu. O dva roky později si znovu sáhla na život. Nakonec učinila rozhodnutí, které nikdo nečekal. Rozhodla se, že podstoupí eutanazii. Její žádost schválili dva psychiatři. Shanti podle informací britského deníku Daily Mail zemřela 7. května 2022. O jejím bolestném příběhu promluvila její máma Marielle.

„Ten den ji zlomil, už se necítila bezpečně," uvedla Marielle s tím, že se bála chodit ven mezi lidi. „Měla časté záchvaty paniky a nikdy se toho nedokázala zbavit,“ dodala. O svém těžkém boji psala na sociální síti i samotná Shanti. „Dostávám k snídani pár léků a až 11 antidepresiv denně. Nemohu bez toho žít,“ napsala. V den smrti Shanti napsala: „Smála jsem se a plakala, až do posledního dne. Milovala jsem a cítila jsem, co je to pravá láska. Teď v klidu odejdu. Vězte, že už mi chybíte.“

Nicméně případ není uzavřen. Vložil se do něj neurolog, který ve stížnosti uvedl, že rozhodnutí o podání eutanazie Shanti, bylo „učiněné předčasně.“

Video  Okamžik výbuchu! Explozi na bruselském letišti zaznamenaly kamery!  - YouTube
Video se připravuje ...

deratizater ( 9. října 2022 03:43 )

Je to velká prasárna neb holka byla kromě depresí tělesně zdravá a mohla se s depresí ještě časem dostat.Jak se říká že čas hojí všechny rány a k tomu je třeba trpělivost . Co to měla proboha za rodiče že se na dceru vyprdli .

Lapazul ( 8. října 2022 15:46 )

Hlavně sem nikoho nepouštět, nikoho. Zeman i Babiš řekli jasně nula uprchlíků, kandidát na prezidenta Petr Pavel je ovšem vítač, viz jeho prohlášení.

diskutujici ( 8. října 2022 14:27 )

"..Nikam jít nikam, kde byli jiní lidé.."

Zobrazit celou diskusi