Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Diana (64) má nehty delší než školní autobus: Nestříhala si je 25 let!

Autor: rc - 
10. října 2022
22:16

Pětadvacet let si nestříhala nehty Američanka Diana Armstrongová (64). Rodačka ze státu Minnesota tak zapsala své jméno do Guinnessovy knihy rekordů, jakožto člověk s nejdelšími nehty na světě. Její nehty jsou dokonce delší než typicky žlutý autobus, který vozí americké děti do školy.

Naposledy si ostříhala nehty na rukou, když se psal rok 1997. Od té doby se Diana Armstrongová nedotkla nůžek na nehty. Ten den, kdy se tak rozhodla, se prý odehrála rodinná tragédie. Osudný den začal jako každý jiný. Probudila své děti a šla nakupovat, aby mohla připravit snídani. Ve chvíli, kdy se nacházela v obchodě, jí ale volala nejmladší dcera. „Maminko, Tisha nevstává,“ řekla jí údajně do telefonu. Pro Guinnessovu knihu rekordů uvedla, že její šestnáctiletá holčička Latisha zemřela ve spánku. Dostala astmatický záchvat. „Byl to nejhorší den mého života,“ uvedla Diana.

Právě Latisha byla prý jediná, kdo Dianě upravoval nehty. Manikúru si dělaly společně každý víkend. Po její smrti odmítla, aby jí kdokoliv jiný upravoval nehty. Její děti ji prý přemlouvaly, aby si nechala nehty ostříhat, ale Diana nechtěla. „Moje děti říkaly, mami, potřebuješ si nechat ostříhat nehty,“ citovala své děti. Nakonec se jim svěřila, proč to nejde. „Když mi řekla důvod, změnila jsem názor,“ uvedla Dianina dcera Rania.

Nehty Dianě neustále připomínají její dceru Latishu. Diana si sice nehty nestříhá, ale stále si je upravuje. Například je ráda lakuje. Jedná se o dlouhý proces, při němž vyplácá až dvacet lahviček laku. Lakování samozřejmě nemůže provést sama, takže jí asistují její blízcí. Kromě lakování nemůže například zvednout oblečení nebo otevřít ledničku. K takovým činnostem používá nohy. Nemůže ani řídit. Jelikož si nestříhala nehty pětadvacet let, dosahují délky delší než 13 metrů.

Video  Maxijedlík spořádal 1,2 kilogramu toustů, má nový rekord  - TV Blesk Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

hchkr ( 11. října 2022 05:31 )

Je to délka všech 10 nehtů celkem

fico ( 11. října 2022 05:27 )

Neutirají.🤮🤮🤮

Zobrazit celou diskusi