Nádor už ve 24 letech

S rakovinou se Markéta poprvé setkala už ve svých čtyřiadvaceti letech, kdy si při koupání našla bulku v prsu. Tehdy bojovala a vyhrála! O několik let později se však vážná choroba vrátila, tentokrát v podobě nádoru jater s metastázami v kostech i plicích…

Začal nový kolotoč chemoterapie, ta bohužel nefungovala. „Dále jsme zkusili biologickou léčbu, která ale také nezabrala. Následně mi pan doktor doporučil odstranění vaječníků a podstoupit biopsii. Nyní zkoušíme třetí způsob léčby a já pevně věřím, že ta již bude úspěšná. Každá další chemoterapie mě ale oslabuje a komplikuje můj zdravotní stav. Tělo už nemá tolik sil bojovat s běžnými nemocemi,“ popsala před časem maminka Stely a Lory.

606 tisíc pro Markétčinu rodinu

Teď organizátorka sbírky, o níž Blesk také informoval, přinesla velmi smutnou zprávu. „Chtěla bych vám všem moc poděkovat za finanční dary, které jste poslali Markétě a její rodině. Bohužel tento příběh neměl šťastný konec, Markétka prohrála svůj nerovný boj s rakovinou nečekaně brzy, v pondělí zemřela,“ oznámila za rodinu a přátelé Lucie Pulterová.

Rodině mladé ženy nakonec lidé poslali více než 606 tisíc korun! Vybrané peníze budou použity na stabilizaci rodinné situace, chod domácnosti a celkovou podporu manžela a jejich dvou maličkých holčiček.

Slova o lidskosti a empatii

Obrovská podpora, kterou lidé vyjádřili, dojala i nemocnou Markétku. „Dovolím si ji citovat: Víš, poslední dobou už mi připadalo, že se z lidí tohle vytratilo. Taková ta lidskost, souznění, empatie… ale teď se přesvědčuji, že to ještě existuje a hřeje mě to na srdci,“ popsala poslední slova své přítelkyně Lucie Pulterová. Vybrané finance rodině milovanou maminku nevrátí, ale mohou alespoň zmírnit běžné každodenní starosti.

 

Video
Video se připravuje ...

Video: Jak provádět samovyšetření prsu CNN

Fotogalerie
5 fotografií