Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Osmidenní pouť helikoptérou: Syn (73) vysypal maminčin (†95) popel po celé Británii

Autor: rix - 
4. října 2022
17:54

Neobvyklou cestu podnikl Brit Andrew Greenhalgh z Essexu. Jeho maminka Marie zemřela na rakovinu před třemi lety a její syn se rozhodl, že mamku vezme na poslední velmi neobyčejnou cestu. Vrtulníkem proletěl téměř celou Velkou Británii a její popel sypal na každé ze zastávek. Angličanka je tak pohřbená po celém území své vlasti. 

Cesta milujícího Brita začala právě v jeho domovině v Essexu. Odtud se vydal na osmidenní pouť po celé Británii s vrtulníkem, na něhož měl licenci pouhé dva měsíce. Shetlandské ostrovy, Severní Irsko nebo Isle of Man. I na taková místa se Andrew vydal. Na každé ze zastávek vysypal kus maminčina popelu. 

Nebyla to ale jeho první taková cesta. Ještě před pandemií koronaviru vzal maminčin popel na polární kruh, kde ho také kousek rozsypal. Svou matku tak vzal na místa, kam by se sama nepodívala, informoval deník Metro

Brit je přesvědčen o tom, že by mu za to byla Marie vděčná. „Určitě by se jí to líbilo,“ podotkl s tím, že ani jeho bratr na tom není dobře. Má nevyléčitelnou formu rakoviny. „Řekl, že by se chtěl na podobnou cestu vydat s mámou,“ uvedl sám Andrew. 

K lásce k létání na stará kolena ho dovedl jeho sedmiletý vnuk Artur, který miluje helikoptéry. „Nebyl důvod pro to, abych se nepokusil si udělat licenci,“ vysvětlil Andrew životní krok. Mohl tak splnit sen svého vnuka a vzal ho na výlet vrtulníkem. 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi