Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Chirurg vyoperoval drobné ženě nádor vážící 46 kilo: V těle ho měla pět let!

Autor: rc - 
11. září 2022
14:46

Obří nádor vyoperoval brazilský chirurg Glaucio Boechat drobné ženě. Pacientka do nemocnice přišla s tím, že trpí dušností. Lékaři zjistili, že na bránici má nádor vážící 46 kilogramů! Fotografie nádoru, který vážil stejně jako hroší mládě, publikoval chirurg na Facebooku.

Neuvěřitelný zákrok provedl chirurg Glaucio Boechat 31. srpna v nemocnici São José do Avaí v Rio de Janeiru. Pacientka si lékařům stěžovala na dušnost. Vyšetření odhalila, že na bránici má obří nádor. Drobná žena, která měřila pouze metr čtyřicet, vážila 150 kilogramů.

Pacientka musela podstoupit operaci, při níž asistovalo až 14 zdravotníků. „Zmobilizovala se celá nemocnice,“ uvedl pro New York Post Boechat. Operace trvala dvě hodiny a při zákroku z těla vyňali šestačtyřicetikilogramový nádor. Pacientce se prý po operaci daří dobře.

Podle lékaře je „stabilizovaná a dýchá bez pomoci.“ Žena měla v těle nádor pět let. „Byl to největší nádor, který jsem operoval, a určitě jeden z největších, které kdy někdo odstranil,“ komentoval chirurg, který má dvacetileté zkušenosti. Snímky nádoru publikoval na sociální síti. „Jak mohla ta žena fungovat s něčím takovým?“ napsala pod fotky jedna z uživatelek. „Jak se to může vejít do člověka,“ píše další.

Video  Lipom a cysta. Jak moc jsou nebezpečné a jak se léčí?  - Videohub
Video se připravuje ...

jdi-se-bodnout ( 12. září 2022 09:00 )

V nadpisu 46 kg, u fotek 49 kg.

strfnadice ( 12. září 2022 08:15 )

Tvl co to je zase za kravinu,vy opravdu itisknete vsechnoz

Zobrazit celou diskusi